Hur Wire jag Trailer Lights på en 2002 Chevrolet Astro Van?

En enda kontakt på 2002 Astro Van ger svänga, bromsa och varselljus, liksom en batteriladdningskretsen och ström till elektriska bromsar om det krävs för att dra en släpvagnen. Fordonet som ska bogseras kommer att avgöra vilken typ av sele du behöver installera: en grundläggande hyra släpvagn använder en fyra-wire konfiguration, kommer en husvagn med en batteriladdning krets kräver fem trådar och en resa släpvagn med bromskontroll använder en sju- tråd plugg. Fyra-wire pluggar kommer i två smaker - platt plast eller blanka runda metall. Det är ingen skillnad i deras funktion, bara deras utseende. Saker du behöver
Solderless terminal pressverktyg
Plast eltejp
Trailer plug
Borrmotor med sortiment av borrar
Basic fordonsindustrin verktygssats
12v testlampa eller multimeter
Solderless kontaktdon
Tråd eller band zip
12 Ga red primär tråd tillräckligt länge för att nå fordonets längd (tillval) katalog 14 Ga blå primär tråd tillräckligt länge för att nå fordonets längd (tillval)
Elektrisk trailer broms (tillval)
Visa fler instruktioner
Enkel koppling Configuration
1

Bestäm var du ska montera trailern stickkontakt. Undersök montera dragkrok och hitta en plats på stötfångaren eller en konsol bakom stötfångaren som att montera kontakten. Monteringsplatsen ska vara lätt att nå så att du inte behöver krypa på marken om den är våt eller lerig. Under fordonet
2

Crawl och lokalisera trådknippet kommer från förarens side bakre hörnet nära den nedre kanten av kroppen panelen. Ta del av bandet på bunten för att se färgerna på kablarna, om det behövs. Hitta de gula, bruna och mörkt gröna trådar. Om du installerar batteriladdning och Bromskretsar, leta efter röda och blå trådar också.
3

borrhål i monteringsläge och montera fästet som medföljde plug kit. Om du använder en platt plast fyra flatstift utan en konsol, hitta något robust under fordonet som du kan zip-knyta kontakt så att den inte släpar i marken.
4

Följ instruktionerna som följde med lödningsfria terminalerna för att förbereda trådarna för anslutning. Om du använder kontakter tap stil, behöver du inte ta bort någon isolering. De flesta fordon är kopplade med samma färgkod - om du matchar färgerna på trådarna på varje fordon, kommer de att fungera korrekt. Anslut den bruna kabeln från bilens kontakt till samma position på släpet kontakten, till gul och mörkt grönt till mörkgrönt. Anslut den vita kabeln från bilens kontakt till under något av metall för att bilda en grund. Använd en skruv och ring typ lödfritt kontakt för att säkerställa en stabil anslutning. Anslut den vita kabeln till motsvarande position för vagnens vit kabel.
Valfritt installationer
5

reda på om din bil byggdes med en släpvagn installerad bogsering alternativ. Om så är fallet, kommer det att ha en röd ström-ledningar för laddning av vagnens batteri och en blå tråd för att driva släpets bromsar i selen baktill på fordonet. Den främre änden eller den blå kabeln är gömd bakom förarsidan kick panel under instrumentbrädan. Testa den röda tråden med testlampa eller multimeter. Det bör ha makt oavsett om tändningen är på eller av. Den blå ledningen kommer inte ha makt, men kommer att avslutas under instrumentbrädan.
6

Använd en ringtyp lödfritt kontakt Om det inte finns någon befintlig röd tråd att fästa ena änden av en lång röd tråd till batteriet terminal på dragfordonet. Dra tråden längs befintliga kablage, knyta den till dem var 12 till 18 inches med buntband, till baksidan av van där du har monterat pluggen. Lokalisera placeringen av den röda tråden i trailern kontakten och anslut den röda kabeln till fordonets kontakten i motsvarande läge.
7

Använd en sju-polig kontakt om släpvagnen har elektriska bromsar. Installera en tråd som kommer att mata signalen från en separat medföljande bromscylinder till släpet. Använda den blå kabeln du köpt, tryck ena änden via en genomföring i brandväggen lämnar minst 12 inches lös under instrumentbrädan. Dra den andra änden av kabeln längs bottnen av van som du gjorde med den röda kabeln och anslut den till van stickkontakt i det läge som motsvarar bromsvajern på vagnens kontakt. Följ anvisningarna som följde med bromsmanövreringsorganet att ansluta den under instrumentbrädan.
8

Testa alla anslutningar genom att manövrera fordonet tänds och säkerställa att motsvarande släpets lampor aktiveras. Testa spänningen vid släpets batteri för att säkerställa en fungerande krets. Om du har släpvagn, testa kontrollen enligt anvisningarna som följde med enheten. Använd plast eltejp för att täcka och täta alla anslutningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85740.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.