Hur du ändrar ECU Auto P28 till 5-Speed ​​P28 ECU

Honda P28 ECU är den elektroniska styrenheten som ingick i Honda Civic SI och EX bilar 1992-1995. Det är en OBD-1 ECU, vilket innebär att det är en äldre modell från den andra generationen av ecu som Honda rullade ut efter inför sin första kull av ecu i slutet av 1980. Rekonditionerade och tredje part P28 ECU finns tillgängliga från använda-delar återförsäljare och privatpersoner. Om du kan bara få en P28 ECU för en automatisk växellåda men din Honda Civic har en femväxlad manuell, måste du ändra din ECU. Saker du behöver
kryssmejsel
Wire klippare
0-ohms motstånd eller isolerad elektronik koppartråd (18 AWG) katalog låg effekt lödkolv
Avlödningsflätor eller veke
Elektronik löda (harts-core) katalog flytande flussmedel
Clean tandborste
Visa fler instruktioner
1

Ta bort plasten panelen sitter under passagerarsidan fotutrymmet att avslöja ECU. Leta efter skruvar som håller fast panelen och ta bort dem om du inte kan dra ut panelen.
2

Tryck plastklämman på ECU-kontakten och dra de tre anslutande flikarna ur ECU sele och dra ECU ur bilen ram.
3

Ta bort de tre skruvarna som håller ECU täckplattan till ECU med en Phillips-skruvmejsel. Lyft eventuella extra kretskort från toppen av ECU så att du kan komma åt de viktigaste ECU kretskortet.
4

Håll ECU så att skrivandet och nummer på alla marker och öppna utrymmen ombord är i ordentlig behandlingen. Leta upp raden av motstånd i botten av brädet som är märkt med bokstäverna "RP" följt av en en-eller två-siffriga tal, t.ex. RP3, RP4 eller RP8.
5

Leta upp "RP17" motstånd, det är den sjätte motståndet från vänster i raden eller det femte motståndet från höger. Clip sina ledningar med en tråd klippare eller liten sax och lyft motståndet ur facket. Kassera motståndet.
6

bort "RP18" resistor som är placerad till vänster om "RP17" motstånd genom att klippa sina leder.
7

Förvandla din lödkolv och vänta en minut eller två tills dess spets är fullt uppvärmd. Placera en längd av avlödningspistol veken över någon av motståndet hål som blockeras av gamla lod och värma den med lödkolven för att ta bort den gamla lod. Upprepa för alla blockerade hålen.
8

Trä ena ledningen av ett 0-ohms motstånd eller en exponerad ände av en 1/2-tums längd koppartråd i ett hål "RP18" resistor kortplats. Applicera flytande flussmedel till hålet och tråden som rekommenderas av produktens riktningar. Löd ledningen eller kabeln till ECU brädan med lod hartskärna.
9

Thread den andra ledningen av motståndet i det återstående hålet i "RP18" facket och löda, eller löda andra änden av längden på kabeln till hålet i "RP17" facket bredvid.
10

Låt lodet att bosätta sig och härda i en minut innan du byter ut några extra kretskort och skruva topplatta av ECU tillbaka på enheten.
11

Sätt tillbaka de tre kablar till ECU till sin sele och sätt tillbaka ECU i brunnen under det främre passagerarsätet. Kör bilen i 10 minuter eller så på en tyst väg eller på en parkeringsplats och testa ECU genom växling och se din bil reagerar ordentligt.
12

Kontrollera att du är ordentligt slutfört alla steg eller ersätta det nya motståndet (om du använde ett) om du upplever några problem under körning. Byt ECU om du inte kan nå rätt resultat när du ändrar den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87622.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.