Hur man kan förbättra prestanda och MPG på en 1994 4.0L Ranger

Den 1994 Ford Ranger, utrustad med 4,0-liters, sexcylindrig motor, presterar beundransvärt när det gäller gas körsträcka. I själva verket uppnår '94 tvåhjulsdrift Ranger med manuell växellåda 18 mpg i staden och 24 mpg på landsväg, enligt US Department of Energy. Det är faktiskt bättre än lika utrustad 2008 Ranger, som förvaltar 15 mpg-staden och 20 miles per gallon på motorvägen. Naturligtvis kan du eke alltid några fler miles av varje gallon. Du kan även förbättra truckens prestanda medan du öka bränsleeffektiviteten. Instruktioner
Installera nytt utrustning
1

bort filtret stock luften och intag systemet på 1994 Ranger. Det gamla systemet, medan funktionella, begränsar den mängd luft som finns tillgänglig till motorn. I stället för det gamla systemet, installera en prestanda filter och intag. Det nya filtret och intag är särskilt utformade för att tillåta mer luft att strömma in i motorn. Med förbättrad luftflöde, kommer du att se ett uppsving i gasrespons och gas körsträcka.
2

Unbolt din Ranger gamla avgassystemet och installera en prestationsbaserad utsug i dess ställe. Återigen blir Ranger gamla avgaser jobbet gjort. Men till skillnad från en prestanda avgassystem, är det inte avsett för ökad kraft eller effektivitet. Den nya avgassystemet blir bredare med färre böjar, vilket minskar belastningen på motorn för att tvinga ut avgaserna. På grund av den minskade arbetsbelastningen, kommer din 4.0L motorn svarar med mer kraft och förbättrad bränsleekonomi.
3

Köp en modul för din Ranger motor. Dessa elektroniska komponenter kan hittas eller beställas på de flesta bil-utbudet butiker eller specialbutiker prestanda. Var noga med att köpa en modul avsedd för din Ranger 4,0 OHV motor. Exakta anvisningar varierar från modul till modul, fast alla är installerade i motorrummet. När det är installerat, konfigurerar det truckens ecu, eller elektronisk styrenhet. Detta, i sin tur, gör att motorn att producera mer kraft och köra mer effektivt.
Bort och bevara gamla utrustning
4

Minska belastningen på din Ranger motor genom att skära så mycket vikt från lastbilen som möjligt. Med mindre vikt kommer Ranger har mer makt och bättre bränsleekonomi. Även förlora så lite som 100 pounds förbättrar bränsleekonomin med cirka två procent, säger Federal Trade Commission. Ta bort stora däck, hjul stål och andra eftermarknaden delar som tillför onödig vikt.
5

Kontrollera däcken på din Ranger i syfte att säkerställa att lufttrycket är på rätt nivå. Däck som kör låg orsaka att motorn arbeta hårdare för att övervinna det ökade motståndet på vägen. Fullt pumpade däck löpa smidigt, vilket innebär att motorn har mer tillgänglig effekt och kan arbeta mer effektivt. Naturligtvis innebär det också din Ranger kommer att hantera bättre på vägen.
6

Utför regelbundet underhåll på din 1994 Ford Ranger. Som din lastbil åldras, blir underhållet allt viktigare. Byt olja ungefär var 3500 miles. Det är också nödvändigt att ha Rangers syresensorer kontrolleras, liksom tändstift. Om du väl underhålla Ranger motor, kommer du att dra nytta av bättre gas körsträcka och prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95383.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.