Fördelar med ett lätt svänghjul

Svänghjulet i en bil håller rotationströghet i din motor samt hjälpa till att balansera vevaxeln. När du försöker göra en motor går fortare, kan du byta ut den tunga stock enhet med en lätt enhet. Ju lättare rotationsmassa av motorn, desto snabbare kommer det att accelerera. Gasrespons

En av de främsta skälen till att investera i ett lätt svänghjul är ökad gasrespons. Eftersom hjulet är fäst direkt till vevaxeln, är det vikt som måste direkt roteras av motorn. Ju mindre vikt motorn måste rotera, desto snabbare att motorn kommer att rotera. Detta innebär en ökning av gasrespons, vilket betyder att det kommer att kräva mindre tryck på gaspedalen för att uppnå samma resultat.
Acceleration

gasrespons inte alltid direkt påverkar accelerationen, men med ett lättare svänghjul ökad svaret kommer med ökad acceleration, men inte så stor som många andra uppgraderingar. Eftersom motorn kan rev högre och snabbare och inte behöver använda så mycket makt att göra det, kan det bli mer av den makt det gör att hjulen på bilen. Transmissioner och drivdelar tåg, som ett svänghjul, suga upp en stor del av en motors effekt. Ju mer du kan göra för att minska det, blir det mer kraft till hjulen.
Total vikt
p Det kan tyckas dumt att nämna, men i många racing kretsar, kan avlägsnandet av ytterligare några pounds betyda skillnaden mellan första och andra plats. Det är oftast inte det första området människor går till när de ställer sina bilar på den ökända diet, men mellan 3 och 5 £ förlorade vid byte av svänghjulet kan vara betydande, inte bara för total maskinstyrka men för vikten på bilen. Eftersom denna vikt är också att komma ut ur den betydligt tyngre främre delen av bilen, ta bort den är desto mer attraktiv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95384.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.