Installera en trollingmotor på en Openbow Båt

En trolling motor använder el och ett batteri för att driva en liten båt genom vattnet som en extra kraftkälla till de viktigaste bensinmotor. Trolling motorer komma till hands för fiskare som vill använda stealth som ett sätt att smyga sig på fisk eller ange ett grunt botten område utan fastna huvudmotorn propellern. Tyst, ekonomisk och lättmanövrerad, har trollingmotorer fått brett stöd för användning i mindre obestämd båtar, inklusive bas båtar, kajaker och gummi hantverk. Båtägare kan köpa kit som har all nödvändig hårdvara för att installera trolling motorer på deras open-bow båt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Trolling motor och kit
Marine plywood
snickarpenna
Arbetsbänk
Sticksåg
Borrmotor
Borrspetsar
Bolts
Brickor
Nötter
silikonhäftmassa
Jumper batterikablar (om tillämpligt)
Visa fler instruktioner
1

Parkera båttrailer på en nivå yta för enkel åtkomst. Trailer båten och ta med den hem till carport eller garage för att undvika olyckor över vatten. Koppla bort den negativa batterikabeln med en socket och skiftnyckel. Öppna trollingmotorns riktningar och avgöra var du ska montera fotpedal eller manuell brytare. Markera området med en snickare penna.
2

Placera en liten del av 3/4-tums marin plywood över fören. Bestäm hur stor av en bit av fördäcket du behöver genom att titta på storleken på trolling motormonteringskonsoll. Använd en snickare penna för att markera undersidan profilen av fören på plywood. Avlägsna plywood och placera den på en arbetsbänk. Använd en sticksåg för att skära ut en trekantig bit för bågen. Underskred ytterkanter plywood, så däcket pjäsen kommer överhäng fören rälsen.
3

Kör en linje av silikon lim på undersidan, ytterkanter plywood där den kommer i kontakt bågen rälsen. Montera plywood däck på fördäck, centrera det samma avstånd runt. Mark fyra eller fem hål borra i toppen av plywood med en snickare penna. Bifoga en borr till en borrmaskin och borra hålen genom plywood och rails. Slip skruvarna, med brickor, genom toppen av plywood däck. Säkra brickor och muttrar på bulten trådar. Dra åt alla muttrar med en socket och skiftnyckel.
4

Placera trollingmotorns fästet på fördäcket till en sida i slutet av skenan. Håll trollingmotorns över KONSOLUPPHÄNGNING, vilket gör att axeln och propellern har klartecken från båtens skrov, och att propellern sträcker sig under vattenlinjen på skrovet. Använd borren motor och lite att borra hålen motorfästet i plywood däck, enligt anvisningarna. Sätt i den bultar i monteringshålen och dra åt dem med en socket och skiftnyckel.
5

Route trollingmotorns batterikablar under skenan läppen och ansluta dem till huvudbatteriet, med hjälp av fästen eller alligator clips medföljer satsen. Anslut den röda kabeln till den positiva på batteriet och den svarta kabeln till den negativa batteripolen. Montera fotpedal switch eller manuell brytare i din förutbestämd plats, med hjälp av kit skruvar och bultar. Dra åt Maskinvaruomkopplaren kontrollen på plats med antingen en skruvmejsel eller socket och skiftnyckel. Anslut den negativa batterikabeln med en sockel. Provkör trolling motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85526.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.