Hur man installerar en Duramax EGT Gauge

Om du har prestandaproblem tillbehör på din bil, är det klokt att lägga en EGT mätare i ditt Duramax att övervaka avgastemperatur. Många prestandahöjande chip ge mer bränsle levereras till motorn, vilket kan orsaka överdriven värme. Denna värme kan orsaka stora skador på motorn och turbon om den inte kontrolleras. Ett EGT mätare övervakar den exakta temperaturen på avgaserna för att undvika eventuella kostsamma reparationer. Saker du behöver
Wrench in
Borrmaskin
Borr satt
1/4-tums NPT tap Tool Review Buntband
spår pod
Skruvmejsel
Wire kontaktdon
Visa fler instruktioner
Installera den sändande enheten
1

Öppna huven och koppla bort batteriets minuspol med en skiftnyckel.
2

Avlägsna sidohjulet väl panel för att komma åt avgasgrenröret genom att dra i de små plastclips hand. Behåll klippen för ominstallation.
3

Leta avgasgrenrör på motorn nära passagerarsidan däcket. Avgasgrenröret förbinder avgasröret till motorn.
4

Borra ett 7/16-inch hål i den platta delen av grenröret med en borrmaskin och lite.
5

Tryck på ett hål i samlingsröret med hjälp av en 1/4-tums NPT kran verktyg. Detta kommer att installera trådar i grenröret för att säkra den sändande enheten till grenröret. Rotera knacka verktyget i medurs riktning.
6

Installera den sändande enheten i grenröret och dra åt med en skiftnyckel. Dra inte åt enheten för att undvika att skada enheten. Det behöver bara vara tätt.
7

Dra tråden från den sändande enheten till förarens sida av brandväggen där det finns en tillgång port. Träd wiren genom brandväggen och in i fordonets hytt. Använd buntband för att fästa kabeln borta från alla rörliga delar.
Installera spår
8

Mät diametern på din EGT mätare och köp en mätare pod som kommer att rymma din mätare modell. Gauge pods finns i olika former och monteringspositioner för antingen instrumentbrädan, A-stolpe eller under instrumentbrädan. Installera pod med skruvarna med en skruvmejsel.
9

Placera mätaren i baljan. Anslut kabeln från den sändande enheten på baksidan av mätaren.
10

Anslut den positiva kabeln från mätaren till strålkastare säkringshållare i gruppcentralen. Lamporna på mätaren tänds först när strålkastarna är på.
11

Fäst den negativa kabeln från mätaren till den negativa polen på batteriet.
12

Anslut minuspolen tillbaka till batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95476.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.