Vad händer när man tar en Stänkskydd Av en ATV Avgassystem?

Avgassystem bafflar verka som något av en irriterande och onödig doodad för något konstruerad för absolut frihet och enkelhet. Men de enkla, metallplattor göra mer än att hålla ekorrar nöjda på bekostnad av din dyrbara hästkrafter, de utför en viktig funktion i att bevara skogen som du kallar din lekplats. Ljuddämpare Basics

An all-terrain bilens avgaser består av fyra grundläggande komponenter: Ytterhöljet, ett perforerat inre kärna rör, mattan eller bafflar som går i mellan och en gnistfångaren platta som håller gnistor från spyr ut ur avgasröret och bränna ekologi ned. Det finns två typer av ledplattor: de som går runt den perforerade inre röret och de som går genom mitten av ljuddämparen. Den andra typen fungerar genom att studsa ljudvågor tillbaka mot motorn, i stället för att låta dem skjuta ut ur motorn.
Positiva

Bafflar gör ett bra jobb med att styra ljud men de har ofta en skadlig effekt på avgasflödet och den avgivna effekten. Samma egenskaper som gör dessa skärmar för att fånga ljud och reflekterar den tillbaka mot motorn tenderar också att fånga avgaserna. Åtminstone de inducerar turbulens i avgaserna, i värsta fall, att de direkt blockera avgasflödet. Detta är särskilt problematiskt för tvåtaktsmotorer, som förlitar sig på mycket exakt avgas tuning och bra flöde. Ta bort bafflar kommer nästan alltid netto du en bit av hästkrafter och vridmoment, eftersom mycket sällan kommer de att påverka positivt avgasflödet.
Negativa

Avgassystem bafflar är det av en anledning, nämligen för att göra motorn acceptabelt tyst nog för att fungera i befolkade och kontrollerade områden. Vid höga varvtal, kan även en relativt liten bensinmotor producerar väl mer än 100 decibel - tillräckligt högt för att orsaka hörselskador för föraren och starkare än är tillåten på många godkända trail webbplatser. Och små motorer tenderar att producera en massa högfrekvent racket, vilket är långt ifrån trevlig klingande till mest. Ändå är det en subjektiv sak, vissa människor gillar en motor som låter som apokalypsen kraschar i en kanjon
Legality

Vissa skogliga tjänster införa decibel gränser för off-. vägfordon. Så, kan ta bort eller borra hål i din ATV bafflar landa dig i trubbel. Men ännu viktigare, kunde ta bort mellanväggarna lika gärna ta bort skogen själv när de varma gnistor spyr från din avgaser satte eld. Delstatsregeringar länge sedan uppdrag gnistsläckare för samtliga ATV, och bafflar, i många fall tjäna dubbel-duty som både söder dämpare och avledare gnista. I fall som detta, kunde ta bort baffeln inte bara kosta dig några pengar i böter, men kan kosta dig en längre tid i fängelse om din statens advokat kan bevisa att elden du orsakat kostnad någon hans liv.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96861.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.