Metallurgiska egenskaperna hos rostfritt stål

Av alla de olika typer och kvaliteter av stål på marknaden idag, kanske ingen varierar så i form eller funktion som rostfritt. I den vidaste bemärkelse, är rostfritt stål en legering av stål som innehåller minst 10,5% krom vikt. Det är dock som att säga att en "bil" definieras som att ha fyra hjul. Den "rostfria" deskriptor tar inte hänsyn till några andra processer eller material som ingår i metall konstruktion. Kristallin struktur

Rostfria stål är indelade i tre typer beroende på deras kristallina struktur; ferratic, austenitiskt eller martensitiska. När järnmalm kommer ur marken, det är kristallin struktur är ferratic. Vid upphettning till över 912 Celsius, kristallerna omgrupperar för att bilda "austentitic" stål (vilket är ungefär lika mjuk som obehandlat ferretic, men kan lösas mycket mer kol för ökad styrka). Martensitiska stål har en något annorlunda kristallin struktur än ferretic, det är mycket hårda och vassa, men är inte lika korrosionsbeständigt eller stark som andra former Addera Korrosionshärdighet
Vad skiljer rostfritt stål från andra kvaliteter som använder krom är det faktum att rostfria material använder tillräckligt krom att belägga varje enskild järn kristall. När de utsätts för korrosiva kemikalier och syre bildar krom ett mikroskopiskt tunt skikt av krom-oxid "rost" som skyddar materialet under. Medan lägre än 10% krom uppgår inte bidra till att öka korrosionsbeständighet, är effekten drabbade eller missar. Analogin är som att bära en skottsäker väst gjord av alternerande band av Kevlar och kräppapper, det är bättre än ingenting, men du står lika stor chans att bli skjuten som inte. Sanna rostfritt stål som innehåller minst 10,5% krom är som en helt skottsäker väst. Ju mer krom finns, desto tjockare stål "pansar." Addera ditt utskiljningshärdande Martensitiskt (PHM)

Några av de hårdaste stål på jorden är PHMS. PHMS börjar som alla andra Martensitiskt stål, men är föremål för en annan temperering förfarande. Med detta material, är stålet föremål för mycket höga temperaturer under långa perioder bara under stålets maximala löslighet nivå. När super-uppvärmda tillsatser, såsom krom och vanadin tillsätts, skjut dem enkelt i järnets kristallmatrisen och expandera. Denna teknik kallas övermättnad, och kan liknas vid att göra sötad te. Genom att långsamt tillsätta socker till te medan det fortfarande är varmt, kan du lösa mer av den i vattnet än vad du kan om du skulle lägga sockret på en gång i en kall kanna.
Duplex Material

Så kallade "Duplex" material är en legering av en sort. De använder antingen en 50/50 eller 60/40 blandning av austentite och ferrit stål för en god balans mellan styrka och korrosion motstånd. Tekniskt sett finns det lite kemisk skillnad mellan duplexa stål och krom-molybden-nickel austentetics vanligen används, förutom att duplexa stål har normalt mer krom och molybden, och mindre nickel än austentetic stål. Den duplexa stål är kristallin struktur möjliggör mer av de starkare, korrosionsbeständiga material och mindre av andra enda syfte metaller som nickel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95325.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.