Typer av Trailer Selar

För att drivas lagligt på allmän väg, måste fordonet trailers har arbetat signal och bromsljus. Många stora trailers har även integrerade bromssystem, som hjälper bromsa enheten på ett säkert sätt. Syftet med en släpvagn sele är att ansluta dessa funktioner till dragfordonet. Flera olika sele typer finns tillgängliga. Fyra-vägs Harness

Den enklaste typen av släpvagn sele är det fyra-vägs design. Denna grundläggande anslutning används på lätta släpvagnar, såsom liten personlig-vattenskotrar eller Nyttofordonstrailer. De fyra-vägs sele ger elektrisk signal för varselljus, blinkers och bromsljus. Den fjärde tråden i denna sele är det elektriska fältet.

Eftersom en fyrvägs sele inte har en separat anslutning för bromsar makt släpvagn, ska den inte användas med tunga laster eller för utvidgad användning i terräng. Denna sele är tillgänglig med antingen en enkel platt plasthölje eller en mer tung runda metallhölje.
Fem-vägs Harness

fem-vägs sele design expanderar på enklare fyra-anslutning typ, lägga en femte anslutning för styrning av grundläggande hydrauliska släpvagnsbromsar. Detta kabelnät ofta används med släpvagnar som fortfarande anses lätt men har bromsfunktioner som lättare husbil eller släpvagnar båt. Som med den enklare fyra-vägs design

, är den större fem-vägs sele finns med antingen en platt eller rund bostäder. Även mindre vanliga, ger det runda huset med ett integrerat lock bättre skydd för de elektriska ledningarna i vått väder eller i snöiga klimat.
Six-Way Harness

Sex-vägs trailer selar används ofta för mer tunga applikationer, t.ex. för häst eller tunga Släp. Detta kabelnät tillhandahåller elektriska anslutningar för varselljus, blinkers och bromsljus. Dessutom anslutningar finns för tunga, elektriskt styrda bromsar och extra 12-volts tillämpningar. Denna extra elledningar ofta används för att driva interiör trailer lampor eller ombord batteriladdare. Som med de andra sele typer

, både fyrkantiga och runda hustyper är tillgängliga. De mer lätta plast fyrkantiga kontakter är vanliga på fritids campare, medan tunga runda sele höljen påträffas ofta på djur trailers.
Sju-Way Harness

sju -sätt släpvagn sele är den mest omfattande och avancerade typen tillgängliga. Det är oftast på fritidsfordon och som en fabriksmonterad option på nya lastbilar med en bogsering paket. De elektriska anslutningarna är varselljus, blinkers och bromsljus, förutom elektrisk broms. En 12-volts kraftledning och en backup ljus linje ingår också.

Utformningen av sju-vägs sele är väldigt annorlunda från andra modeller. Höljet är rund, men i stället för vanliga pin-kontakter, är metallblad används. Dessa blad ger en mycket säker anslutning även under tuffa förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95319.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.