Hur att kyla HHO

knallgas (HHO) generatorer har varit en källa till stor kontrovers under flera decennier. Dessa anordningar passerar elektrisk ström från ett fordons generator mellan en uppsättning av metallplattor suspenderade i vatten. Denna el bryter vattnets molekylbindningar att skapa vätgas och syrgas, som strömmar in i motorns intag via en sugslang för att fungera som en kompletterande bränslekälla. Den elektrolytiska process som används för att skapa gasen alstrar en hel del värme, vilket kan minska HHO generator effektivitet och skada enheten. Instruktioner
1

Minska elektrolyten procent. En elektrolyt är en upplöst förening eller kemikalie som ökar vattnets elektriska ledningsförmåga. Även om dessa ämnen är användbara för att förbättra HHO gas produktionen genom att öka mängden el som kan flyta mellan plattorna, kan de också utgöra en i huvudsak "fast koppling" mellan plattorna. Detta skapar en massiv kortslutning, och gör din hela cellen till ett elektriskt värmeelement i stället för en elektrolys kammare. Minska mängden bakpulver, vinäger, kaliumhydroxid (kaustik pottaska), natriumhydroxid (lut) eller svavelsyra för att släppa cell temperaturer ner till en hanterbar nivå.
2

Öka reservoar storlek. Den enklaste lösningen är att köra en andra, helt i metall behållare tillsammans med din primära reservoaren och koppla ihop de två upptill och nedtill med två korta längder av hög temp PVC-rör. Den andra behållaren kommer att fungera som en kylfläns för att ge ditt vatten en chans att kyla och absorbera temperatur spikar. Den andra lösningen är att ta bort HHO cellen från sitt lager reservoar tank och installera det i en större tank.
3

Minska strömstyrkan till cellen. Använda en hårdvara-butik dimmer är det enklaste sättet att göra detta. Installationen är enkel, bara tråd dimmer i linje mellan HHO cellen och generatorn eller strömkällan. Den dimmer kan du ringa tillbaka hur mycket ström som går in i cellen och ge dig en annan avstämningsparameter som att optimera sin produktion /strömförbrukning förhållande. Prova att experimentera med olika nivåer av eleffekt och koncentrationer elektrolyt för att hitta en balans som fungerar för dig.
4

Byt till en mer effektiv "torr" cellen. En HHO generator förlorar det mesta av dess effektivitet runt kanterna av de nedsänkta plattor. En torr HHO cell är i huvudsak en stapel av plattor med en packning mellan varje av dem. Packningarna fånga vatten mellan plattorna, lämnar plattkanterna utsätts för öppen luft i stället för nedsänkt i vatten. Detta gör för en cell som förbrukar mindre av sin energi på att värma vattnet och mer på att producera HHO gas. Dessutom, de exponerade fenorna fungera som en radiator för att kasta vad värme cellen inte producerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85813.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.