Exempel på Färgtoning

Automobile fönster färgton är en film som vanligtvis är appliceras på den inre delen av ett fönster för att minska mängden ljus som kommer in i fönstret, som kallas transmission av synligt ljus (VLT). Många fönster filmer också minska UV-strålar och ger UV-skydd. Det finns fyra typer av fönsterfilm: färgad film, avsatt film, sputted film och hybrid film. De flesta fönster filmer består av en kombination av dessa filmer och tillhörande tekniker, såsom UV-ray skydd och splittras motstånd. Färgat Film

Vanligtvis botten filmen intill limmet, färgad film är ansvarig för färgen på fönstret nyans om det är rosa, blå, grön, grå eller annan färg. Färgat filmen absorberar också värmen orsakas av solens strålar. Även om en del värme gör fortfarande passera genom filmen, gör den det på en mycket lägre hastighet. Tonade rutor tillåter ungefär 30 gånger mindre värme genom än ett fönster utan färgad film.
Avsatt film

avsatt film sker genom nedfall teknik, där fönsterfilm sänds via en tank som innehåller metallgöt såsom aluminium eller nickel-krom. Under denna process, är trycket i tanken släpps för att skapa ett vakuum. Vakuumet sedan översvämmad med argongas medan metalltackor är uppvärmda. Värmen tvingar därefter de metallgöt att släppa sina partiklar som flyter upp och fäster på filmens yta. Resultatet är en tjock, metalliserad beläggning på filmen som visas mörk med en spegel-liknande reflekterande yta.
Förstoftade Film

Processen för att göra sputtrad film är liknar den process för avsatta filmen. Först utförs en polyesterfilm skickas via en tank som innehåller mentala tackor. Under denna process, är trycket i tanken släpps för att skapa ett vakuum. Elektromagnetiska fält bestående av direkta strömmar av joner skapar sedan en kemiskt inert gas för att röra sig mot metallen. Push av jonerna orsakar filmen metallisera på atomär nivå, grupper av atomer rubba och scatter över ytan av filmen. Resultatet är en mycket tunn metalliserad beläggning på filmen som är mycket lättare än avsatta filmen. Filmen är också högreflekterande med liten eller ingen spegel-liknande utseende.
Hybrid Film

flesta fönsterfilm på marknaden är blandade filmer. En hybrid film är en film bestående av både färgade film och avsatt film eller sputtring film. Genom att kombinera färgade film och metallisk film, är resultatet en färgad film med spegelyta. Ett klassiskt exempel på en hybrid film skulle vara en grå film med en speglad utseende till det. Den färgade filmen enbart skulle vara mycket mörk och det metalliska mycket glänsande, men tillsammans effekterna av varje reduceras medan ingen av de fördelar varje erbjuder offras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83819.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.