Hur får man mer kraft i min Toyota Husbil

Toyota Husbilar var en C-klass fritidsfordon tillverkat av en Toyota lastbil chassi 1970-1996. Den enkla konstruktionen av de tidiga modellerna ledde till Behemoth husbilar med kompletta kök och duschar, fortfarande drivs av de anemiska fyrcylindriga motorer fram till 1986. Effekt förbättrades avsevärt genom tillsats av V-6 motor, men stilen avbröts på grund av den inneboende instabiliteten att använda en mini-lastbil chassi för att dra en £ 8000 husbil. Bättre effekt på dessa RV kan åstadkommas genom den genomsnittliga bakgård mekaniker i ca 2 timmar. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
tändstift (högre värme intervall) katalog 8mm tändkablar
Öppna elementet luftfilter
Gap verktyg
Visa fler instruktioner
Vikt
1

bort så mycket vikt som möjligt från den bakre delen av husbilen för att minska det belopp som den lilla motorn måste dra. Detta kommer att ha störst effekt på hastighet och ekonomi. Allt vatten tömmas innan resan, både sötvatten och svarta vattentankar. På en vanlig husbil, är detta oftast inte ett problem, men här kan betyda skillnaden på ett par hundra pounds. Interiör apparater som inte används kan tas bort, till exempel kylskåp, spis och skåp. Stolar och bord som inte behövs kan gå också. Med baksidan så lätt som möjligt, kan Toyota få maximal hastighet och spara bensin med högre körsträcka. Vissa mid-80s modeller är kända för att vara den tyngsta av gäng, med fyrcylindriga motorer standard. Dessa var också den mest påkostade av serien. Många främmande objekt kan tas bort och faktiskt öka komforten.
2

Byt tändstift med enheter med högre hör intervall betyg. Ta bort den gamla kontakten med en lång hylsa genom att vrida det moturs och sedan ersätta den med den nya kontakten i medurs riktning. De flesta tillverkare kommer pre-gap pluggar, men experter kommer åtminstone dubbelkolla det med ett gap verktyg. Ju högre värmevärde av pluggen ger mer kraft till cylindern tändningen och kommer att vara runt en fem betyg. Stock Toyota pluggar för de flesta motorer ränta om tre.
3

Byt tändkablar med 8mm modeller genom att dra varje plugg tråd och ersätta det individuellt. Den bredare kärna plus bättre isolering innebär att det finns mindre motstånd för energi att gå från spolen till pluggen. Detta resulterar i mer effekt. De kan även köpas i en mängd olika färger. Dra inte alla ledningar och ersätta dem en masse, vilket kan orsaka misständning om de inte ersätts i exakt samma position
4

Byt lager Toyota luften låda med en öppen luftrenarelementet.. Ta den gamla luften rutan genom att vrida fästet motsols bultarna, sedan ta bort slangklämman och slangar som förbinder rutan till intaget. De öppna elementet luftfilter kit installerar lättare på äldre modeller, men de är relativt lätta att installera oavsett. Placera den nya luftrenaren och anslut den till slangar med klämmor. Mest öppna elementet städare kommer att ha en eller två monterar armar som kan säkras med bultar medurs. Detta sänker luft restriktioner och tillåter mer kraft eftersom motorn inte behöver kämpa öppningen luft rutan för syre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83490.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.