Hur man gör en för laddning ett 12-volts batteri

Tolv-volts batterier används ofta för att tillhandahålla elektrisk energi i fordonsapplikationer. Tolv-volts batterier också används i marina tillämpningar, eftersom filtret enheten i en avbrottsfri strömförsörjning och som en kraftkälla för bärbara electronics.To väl underhålla ett 12-volts batteri, måste batteriet laddas regelbundet. Trickle-laddning är en effektiv och säker metod för laddning av 12-volts batteri. En enkel trickle-laddare kan tillverkas från en DC-adapter och klämmor batteri. Saker du behöver
1 12-volts DC adapter
2 batteriklämmor
skruvmejsel
Elektriska tänger
Vinyl eltejp
Electronic (kolofonium kärna) löda

Visa fler instruktioner
1 Adapter tips är markerade som vilken tråd utgör den positiva DC-anslutning.

Klipp spetsen från adaptern. Dra trådarna isär tills det finns en 6-tums separation mellan trådändarna. Strip 1/2 tum av isoleringen från varje tråd ände. Placera en bit eltejp över den positiva kabeln (som är den tråd som tidigare ansluten till mittledaren på adaptern spets).
2

Lossa skruvarna på batteriklämmorna. Placera den negativa kabeln in i utrymmet som skapas av den lossas fästskruven på den första klämman och dra åt skruven tills kabeln sitter stadigt. Löd kabeln till fästskruven.
3

bort eltejp från den positiva tråden. Placera den positiva tråden i utrymmet som skapas av den lossas fästskruven på den andra klämman och dra åt skruven tills kabeln sitter stadigt. Löd kabeln till fästskruven.
4

Fäst den positiva klämman tråd batteri till den positiva batteripolen. Fäst den negativa klämman tråd batteri till den negativa batteripolen. Anslut DC-adaptern i en vägg eluttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83841.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.