Hur man installerar en 5,0 Spjällhus

Strypningskroppen på en 5,0-liters motorn kan uppgraderas för mer prestanda. Komponenten reglerar hur mycket luft som levereras till motorn via gaspedalen. En större spjällhus låter mer luft i motorn, öka hästkrafter och bättre gasrespons. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
Phillips skruvmejsel
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

öppna huven. Lossa slangklämman som håller gasspjället slangkroppen inlopp till spjällhuset i ena änden och vid massan luftinlopp vid den motsatta änden med en skruvmejsel. Skjut slangen ut och ställ den åt sidan.
2

Koppla loss kablarna som ansluter till luft bypass solenoid, TPS (trottelpositionsgivarens) och EGR-ventil lägesgivare. Demontera ventilen slanghöljet paus och EGR ventil slang från spjällhuset.
3

Ta gasreglaget kopplingen från spjällhuset genom att bända kopplingen av bollen stud med en skruvmejsel. Ta bort de två skruvarna som håller gasvajern fästet på EGR spacer med en sockel. Flytta kabeln åt sidan.
4

Ta bort de två skruvarna som håller idle-air bypass solenoid till spjällhuset. Avlägsna solenoiden. Ta bort de fyra muttrarna som håller spjällhuset och EGR spacer till intaget plenum. Dra spjällhuset utanför monteringsnitarna. Ta bort muttrarna som håller EGR ventilen på EGR spacer med en hylsa och spärrskaft.
5

Montera den nya packningen spjällhuset på dubbar som spjällhuset glider på. Skjut in den nya EGR spacer och sedan spjällhuset på pinnbultarna. Se till att allt sitter rätt och jämnt, och sedan installera om fabriken muttrarna. Dra dem till 12-18 fot-pounds.
6

Installera idle-air bypass solenoid på den nya spjällhuset med en ny packning och de ursprungliga bultarna. Sätt tillbaka slangen luftintag på spjällhuset och massa luftintag. Dra åt slangklämmorna på intaget slangen.
7

Justera tomgångsskruven med en insexnyckel enligt anvisningarna som följde med din särskilt märke av spjällhus. Sätt tillbaka gasreglaget kopplingen hållaren på den nya EGR spacer, och knäpp gasreglaget igen. Återanslut kablarna som lossades i steg 2.
8

Ställ gasreglersensorn bas spänningen med en voltmeter och två ledare. Placera den positiva ledningen på TPS grön signal tråd och svart kabel på den svarta jordkabeln. Vrid tändningen till läge "ON". Lossa TPS monteringsskruvar, och vrid sensorn tills voltmetern lydelse nära 1,0 volt som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96253.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.