Hur man avgör storlek Kolvring

Utan kolvringar för att hålla förbränningskammaren förseglade, skulle en motor vara bara en låg körsträcka rök maker. Som en av de mest underskattade komponenterna i förbränningsmotorn, kolvringar göra mer än att anpassa kolven inuti cylinderväggarna. Översta, mellersta och nedersta kolvringar måste försegla förbränning av bränslet på toppen av cylindern, smörj cylinderväggarna, och städa upp extra olja kvar. Eftersom de är långsamt blir mindre och tunnare än någonsin, hur man bestämmer storleken kolvringen beror på vem du pratar med och hur du planerar att köra din bil. När du bestämmer vilken kompositmaterial är rätt för dig, montering ringen inuti cylindern tar skicklig slipning och lite tålamod. Saker du behöver
bladmått (0,001-0,010) katalog Mikrometer
Innerdiameter indikator
Piston
Piston ring square
Cylinderdiameter
Notebook

Visa mer instruktioner
1

Mät innerdiameter cylinderloppet med en innerdiameter indikator. Ta ett antal värden för att upptäcka den verkliga inre diametern av cylinder-diameter. Efter att föra in mätstickan, fyrkantig den i hålet så att du hittar det rätta behandlingen. Flytta mätaren upp och ner inuti cylindern tills du är säker på att du har en korrekt behandling. Använd en mikrometer för att mäta diametern från toppen av cylindern och jämför avläsningarna för att bekräfta att de är korrekta.
2

Bestäm bredden av kolven från kant till kant. Skillnaden från de avlästa värdena på både cylinderväggen innerdiameter och en kolvens ytterdiameter kommer hjälpa dig att få rätt uppsättning kolvringar för din motor. Håll koll på mätningarna efter att de har gjorts. Använd en anteckningsbok för att spara mätningarna skriftligt för framtida bruk.
3

Mät de luckor som är kolvringen spåren. Både bredd och djup måste upptäckas så att när du installerar en ny uppsättning kolvringar, kommer de passar riktigt. Mätning luckorna med gamla begagnade ringar kan ge dig den information du behöver för att rätta till brister som har ökat. Om nya ringar kan köpas för att övervinna slitage, har ringarna sitter och gap ordentligt.
4

Gauge luckorna i kolvringarna med en ny eller gammal ring på plats med hjälp av ett bladmått för att mäta Avståndet mellan ringspalten och ringen när man sitter mot den andra spalten väggen. Bestäm storleken på utrymmet bakom ringen, mellan ringnoten basen och baksidan av kolvringen.
5

Kontakta en återförsäljare kolvring eller tillverkare som Otto Gas Engine Works (http://www.pistonrings.net/). Beställ en uppsättning nya kolvringar med din kolv och cylinder mätningar vägg. Berätta återförsäljaren kolvringen om framtida körförhållanden så att de kan hjälpa dig att avgöra vilken legering som fungerar bäst för dig. Bortom få rätt ringstorlek kolv, är det lika viktigt att välja rätt material för bästa resultat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94948.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.