Högpresterande Uppgraderingar för en Miata

Den Miata är en resultatorienterad roadster tillverkad av Mazda. Bilen är känd för sin hantering förmåga och nära till 50/50 viktfördelning. A 50/50 viktfördelning möjliggör bättre hantering vid kurvtagning. Mazda åstadkommer detta viktfördelning genom att placera motorn mer mot mitten av bilen, omfördela vikten. Denna fördelning gör Miata en populär bil för drifting. Mazda Miata har också en avsevärd mängd eftermarknaden delar på grund av dess popularitet. Eftermarknaden delar tillverkar erbjuda högpresterande uppgraderingar att kraftigt öka bilens köregenskaper och hästkrafter. Överladdade

En bils hästkrafter produktionen är begränsad till den mängd luft som en bilmotor kan ta i. Tvingad induktion komprimerar luften innan du skickar den till motorn, vilket ökar den totala mängden luft motorn tar i. Det finns två typer av påtvingad induktion turboaggregat och kompressorer. Turboaggregat avrinning av bilens avgassystem, och kompressorer drivs av bilens trissa system. Mängden luft ökade beräknas i pounds per square inches (psi). Ju mer psi rating av en påtvingad induktion systemet, desto mer hästkrafter motorn kommer att producera. En forcerad induktion system ger mellan 100 till 250 extra hästkrafter.
Engine Swap

En motor swap är en process för att ta ut en bils lager motor och ersätta den med en högre prestanda alternativ. Ett populärt val är att placera en V-8 eller en RX-7 roterande motor i Miata. En motor swap lägger mellan 250 till 500 hästkrafter, beroende på motorns melodi och typ. På grund av Miata s lätt design och dessa motorns höga hästkrafter utgång, en Miata med en mer kraftfull motor klarar av 11 sekunder i en kvarts mil körning. En fjärdedel mil är en tidsinställd race från en död stopp tills en bil korsar kvarts mil märke. En motor swap är dyrare än en forcerad induktion alternativet.
Fjädring

Mazdas mäldsuspension är utformad för prestanda, men om du letar efter en justerbar fjädring, högpresterande fjädring uppgraderingar finns tillgängliga. Coil-overs är justerbara alternativ till fjädrar. Styvheten av coil-overs kan ändras beroende på situationen och krävde styvhet. Styvare vingla barer erbjuder mindre bil lean vid kurvtagning. Mindre bil lean möjliggör bättre bil kontroll vid kurvtagning. Men när en bils suspension görs styvare, är alla av de krafter under kurvtagning överförs till däcken på en bil. För att förhindra hjulspinn, måste däck uppgraderas till prestanda däck. Varje däcktillverkaren erbjuder prestanda däck med bättre grepp, men prestanda däck är dyrare och slits snabbare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84474.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.