Hur du anpassar en Ford Ranger

Ett sätt att skräddarsy din Ford Ranger är genom att förse den med nödvändiga delar för att bli en duktig off-road truck. Du behöver ett par viktiga punkter för att lyfta bilen tillräckligt högt från marken för att få frigången över fallna träd och stenar. Tillsammans med detta, är terränggående fordon utsätts för straff från skräp, så skydda undersidan av fordonet är också viktigt om du vill att din Ranger att göra det ut i skogen i ett stycke. Saker du behöver
Suspension-lift kit
Off-road däck
Winch
Underrede hasplåt
Visa fler instruktioner
1

Installera en upphängningssats att möjliggöra större däck. Den lägsta punkten på den Ranger är bakaxeln och det enda sättet att höja den högre från marken är att öka däckets diameter. För att göra detta måste du lyfta först suspensionen. Detta kommer att skapa mer utrymme mellan axeln navet (monteringsplats av hjulet) och den inre stänkskärm. Installera en suspension-lift kit är en ganska svår uppgift när man förbereder en Ranger för off-road körning, men det tar bara grundläggande handverktyg för att skruva suspension lift-kit på plats.
2

Ta beståndet däck och fälgar och installera off-road däck och fälgar. Större däck med aggressiva slitbanemönster ger bilen möjlighet att förbättra grepp på hala terräng såsom små stenar eller lera. Enligt 4x4 Off Roads.com, efter lastbilen, däcken är den viktigaste delen av framgångsrika off-road körning. Använda hjul som är utrustade med pärla lås (bultar som håller sidoväggen av däcket på sidan av hjulet) kommer att hålla däcket slirar på hjulet när du kör off-road med lågt däcktryck. Om du planerar att köra Ranger på vägen samt off-road, välj ett däck som är utformad för att ge dig möjlighet att göra det. En milt aggressiv mönsterdjup rekommenderas av 4X4 Off Roads.
3

Installera en vinsch. En vinsch är avgörande för fordonets återhämtning i fall du glida över en ravin eller fastna i leran. Det är obligatoriskt på många stigar om du planerar att trail rida utan en partner fordon. En vinsch ansluter till stora stenar eller närliggande träd och drar bilen i trubbel med en metall draglina som är ansluten till en elektrisk motor.
4

Installera en hasplåt under Ranger att skydda oljetråget och bräckliga front-fjädringskomponenter som de nedre länkarmarna. Undersidan av Ranger kommer att drabbas av stenar och skräp som snurrade upp av de större däcken. En av de vanligaste motor dödsfall är ett hål i oljetråget. Ett litet hål kan förstöra en motor och lämna dig strandsatta. En hasplåt är relativt lätt att installera, men tjänar som ovärderlig försäkring när du går off-road.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84095.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.