Hur konvertera en E85

E85 är etanol bränsle som används i fordon som är märkta som "Flex Fuel." E85 introducerar färre föroreningar i luften när det brinner, men det är också brinner mindre effektivt än blyfri bensin. Om du vill minska din klimatpåverkan, kan du konvertera en E85 otillåtna motor till en E85-kompatibel motor. Processen för att upprätta din motor kommer att kräva dig att köpa och installera några motordelar modifiering. Om du inte är bekväm eller erfaren med att göra sådana ändringar, söka hjälp av en utbildad mekaniker för att undvika skador på motorn. Saker du behöver
Flex Tek insprutare kontakter
Tändstiftshylsa
E85 tändstift
Bränslefilter
Syntetisk olja
Högt flöde luftfilter
Visa mer Instruktioner
1

Installera Flex Tek E85 bränsle injektioner kontakter mellan din vanliga fulen injektorer och deras ledningar kontakter sele. För att göra detta, leta bränsleskenan som löper parallellt med din insugningsröret. I V-6 och V-8 motorer, kommer du att ha en bränslefördelningsröret på varje sida av intaget. På en fyrcylindrig eller in-line sexcylindrig, kommer du att ha ett bränsle järnväg. Du kommer att hitta en injektor för varje cylinder din motor har. Varje kontakt har ett kabelnät. Ta kabelnätet, anslut Flex Tek-kontakten på insprutare och anslut selen i Flex Tek-kontakten. Detta gör att bränsleinjektom att hålla öppet längre för att tillåta mer E85 i förbränningskammaren, vilket ger motorn tillräckligt med bränsle för att köra ordentligt.
2

Leta tändstiften och tändstift kablar. Platsen kommer att skilja sig något på varje fordon. Dra tändkablarna från tändstiftet och ta bort tändstiften från motorn med ett tändstift socket. Thread E85 kompatibel tändstift i motorn, och anslut den ursprungliga tändstift kablar på den nya pluggar. E85 kör mer kyla än vanlig blyfri bensin. E85 kompatibel tändstift konto för detta och bidra till att förbättra bränsleeffektiviteten.
3

Leta luften låda som rymmer ditt filter luftrenare. Byt ut filtret med ett högt flöde filter. Ett högt flöde filtret kommer att öka flödet av luft in i motorn och hjälpa till att förbättra effektiviteten bränslen hos motorn. Sedan E85 är mindre effektiv, är det viktigt att förbättra motorns förmåga att bränna bränslet.
4

Komplett ett oljebyte på motorn och konvertera till syntetisk olja. Full syntetisk olja minskar belastningen på motorn och hjälper de delar inuti motorn löpa smidigt. Om du fortfarande är inom 5000 mil inkörningsperiod, avstå detta steg tills du passerar break-in. Också, rådgöra med din instruktionsbok eller mekaniker för att avgöra om din motor redan kör syntetisk olja, och att se till att köra syntetisk olja inte kommer att skada din motor.
5

Byt bränslefiltret efter att du kör 5000 miles på E85. E85 har en hög alkoholhalt och kommer att ta bort föroreningar från din bensintank och bränsleledningar. Dessa föroreningar kommer att täppa upp din bränslefiltret. På de flesta bilar är bränslefiltret inuti ramen järnväg enligt förarsidan eller passagerarsidan dörren. Men i vissa fall, är det bränsle filtret i bensintanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86784.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.