Hur man installerar RV Jake Brakes

Vikten av ditt fritidsfordon gör det till en utmaning att bromsa med bromsarna ensam. För att förbättra bromsverkan på din diesel-bil och lastbil du kan installera ett Jake bromssystem på motorn. Detta använder dieselmotorns komprimeringskrafter att bistå hjulbromsarna. Det fungerar på samma sätt som downshifting en vanlig sändning för att bromsa bilen. Installera en Jake broms på din RV kräver en stor kunskap om hur en motor fungerar och tidigare erfarenhet inom mekanik. Saker du behöver
tigersåg (metallblad) katalog Welder
bandklämma
Drill
plåtskruvar
brukskniv
Ratchet
Socket

Visa fler instruktioner
1

Park RV på en plan fast yta, helst i ett uppvärmt garage. Placera parkeringsbromsen på och öppna motorhuven.
2

Leta upp en sektion av rakt Avgasröret mellan motorn och ljuddämparen. Skär en 8-tums avsnitt från röret med en tigersåg. Skjut evakueringsventilaggregatet in i båda avskurna ändarna. Svetsa avgasröret leden på motorsidan av enheten och installera ett band klämma på den andra sidan av aggregatet.
3

Hitta en plats i motorrummet för att montera kontrollboxen. Detta är vanligtvis på en av sidan fendrar, på en plats som är borta från smuts och vatten. Fäst lådan med en borr och självgängande skruvar i ramen av RV.
4

Tryck in änden av silver slangkopplingen i den manliga anslutningen på evakueringsventilaggregatet. Kör flätlina till styrenheten i motorrummet och driva sitt hankontakt i kontrollboxen s kvinnliga mottagare.
5

Montera gasreglage-switch montering fäste bredvid RV gaspedalen så att när Pedalen återvänder till viloläge pedalen arm pressar mot den flexibla armen av omkopplaren. Konsolen är fäst till metallen golvskiva med två självgängande skruvar och en borr. Fästet ska inte störa broms-eller gaspedalen rörelser.
6

Välj en plats nära förarens position att montera brytaren. Detta är vanligen under ratten på instrumentpaneler. Håll strömbrytaren mot instrumentbrädan och fäst med medföljande skruvar.
7

Kör trådarna från gasreglaget och strömbrytaren genom det runda gummigenomföringen i förarens fot väl och in i motorrummet. Tryck tråd s kontakter i kontrollboxen mottagare.
8

Kör strömkabeln är från styrboxen till RV: s batteri. Lossa de positiva och negativa polerna på batteriet med en skiftnyckel. Skjut den svarta kabeln i den negativa terminalen och den röda tråden i den positiva polen och dra ner dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87605.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.