Hur man installerar ett Pyrometer i en 1998 Dodge 3500

En pyrometer är också känd som en avgastemperatur mätare. Inhandla denna komponent med ett montage pod på din lokala Biltema, eller på nätet, från tillverkaren. Pyrometrar är utformade för att mäta temperaturen hos avgaserna, som den kommer ut ur motorn. Vid utdragning tunga laster eller under acceleration, temperaturen hos avgasen ökar. Temperaturer över 1250 grader Fahrenheit kan orsaka skador på turbo och motor, så håll ett öga på mätaren för att förebygga kostsamma reparationer. Saker du behöver
Borrmaskin
21/64-inch borr
1/8 NPT tap Tool Review Wrench in
spår pod
Wire fästelement
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven genom att dra spaken Huvlås. Lokalisera avgasgrenröret på passagerarens sida av motorn. Avgasgrenröret är en lång metallhållare som ansluter motorn till turboaggregatet. Det är ofta svart färg, och den löper från framsidan av motorrummet på baksidan av det.
2

Borra ett 21/64-inch hål i grenröret, direkt framför anslutningen med turboladdare, med hjälp av en borrmaskin. Det är viktigt att bara använda en 21/64-inch borr för att säkerställa att den 1/8-tums nationella rörgänga (NPT) kommer i ingrepp med gängorna i hålet.
3

Utveckla gängor i hålet genom att rotera kranen verktyget i hålet. Konstant tryck kommer att säkerställa hög kvalitet trådar görs.
4

Montera sonden som medföljde pyrometern i avgasgrenröret. Dra sonden med en skiftnyckel.
5

Placera pyrometern in mätaren pod. Om mätaren pod kräver ett monteringssystem, fäst den i mätaren
6

Dra tråden från mätaren genom brandväggen -. Hålet sitter under ratten. Skjut tråden genom hålet. Nå inifrån motorrummet och dra ledningar till grenröret. Anslut elkontakten i avgasgrenröret till tråden på proben genom att trycka ihop dem.
7

Starta motorn för att säkerställa att mätaren fungerar korrekt. Trampa bränsle pedalen: Nålen på mätaren ska flytta Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85764.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.