Hur man läser en Turbo Boost Gauge

turboladdade motorer blir allt mer populärt som mindre motorpaket utnyttjar externa komponenter för att öka uteffekten att en motor kan producera. En turboladdad motor är försedd med en roterande kompressor som använder avgaserna för att generera stora mängder komprimerad luft för motorn att brinna under förbränningen. Eftersom en turbo tar avgaserna att skapa sval, tät luft för motorn att bränna, driver ett turbo efter den initiala accelerationen har initierats. En kvalitet turbo boost mätare behövs för att driva en högpresterande turbo korrekt och utan att orsaka skador på motorn under användning. Saker du behöver
Dynamometer /körning courseNotebookPencil
Visa fler instruktioner
1

Placera turboladdade fordon över en dynamometer eller köra till en plats där en provning av turbo kan utföras. Förbered några anteckningar som kan användas som en guide för att driva den utrustade turbo ordentligt med hjälp av individuella egenskaper turbon producerar. En turbo boost mätare kan läsa alla de olika laddtryck som uppstår under drift, utan att läsa Laddtrycksmätare korrekt behöver du köra fordonet under olika förhållanden och markera skillnaderna i boost och vinster makt.
2

Starta bilen och värma den till en arbetstemperatur som är normalt efter körning i 15 minuter. Ta bilen till ett fullständigt stopp och markera laddtrycket som är närvarande vid den platsen. Detta skulle vara basen laddtryck att din turbo producerar vid tomgång normalt. Med bilen i friläge tillämpas tillräckligt med gas för att skapa en hög varv på motorn - 2500-3000 RPM bör vara tillräckligt för att se en ökning av turbo boost. Nu placera bilen i växel och försöka ett tvärstopp, lågt varvtal take-off. Titta på RPM och notera hur lång tid det tar att få turbo buffras upp och producera uppsving i den positiva boost sortiment. Dessa två toner gör att du kan producera tillräckligt med RPM på startlinjen för att ha turbo buffras upp och redo att tävla. Utan att ha initierat en ökning RPM före start, kommer en turbofördröjning tills RPM är tillräckligt hög för att få turbo trycka luften.
3

Utför ett antal körsituationer som kommer att testa den turboladdade motorns respons. Med dessa tester till gränsen för normal drift kommer att visa hur olika Laddtrycksmätare avläsningar är representativa för motor miljöer som presterar väl eller dåligt, eller kan vara skadligt för själva motorn. Hitta den höga uppsving läsa efter drift under en längre tid kommer att signalera att motorns temperaturer kan vara för hög för säker, tillförlitlig drift. Som mer boost genereras, skapar extra bränsle och gnista tryck och nivåer värme som kommer att skada en motor snabbt. Att veta vad din boost mätare säger är viktigt i drift inom ramen för den turboladdade motorn.
4

Se de anteckningar som togs under turbo boost testning. Markera de toppar och dalar av operativ prestanda genom att markera ratten för turbo boost mätare med en märkpenna. Klar med en ogenomskinlig tryckfärg, kan mätningarna läsas under dagsljus eller nattetid med hjälp av mätaren s belysningsljuset. Nu att varumärkena tydligt kan ses, driva en turboladdad motor i någon typ av trafik eller ras är lättare, med vetskapen att köra turbo ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94909.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.