Hur man beräknar Supercharger Boost

En kompressor är en forcerad induktion eftermarknaden uppgradering som kan göras till många bilarnas motorer för att öka uteffekten av ett lager motor. Genom att tvinga in mer luft i motorn, kan det bränna mer bränsle under varje induktion /förbränningscykel, producera mer kraft och, i kraft, mer fart. Beräkna effektförstärkningen din motor skulle få från en kompressor uppgradering med ett par enkla beräkningar. Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
1 1 psi

​​Divide (som i 1 kilo boost) vid normalt atmosfärstryck i ditt område. Vid havet, är detta 14.7psi som skulle ge ett uppsving förhållandet 0,06802. Detta är den procentuella andelen uppsving du kan förvänta dig att ge från 1 psi av boost.
2

Bestäm mängden uppsving du planerar att köra kompressorn på. De flesta kompressorer kommer att göra bra på 5psi men kan nå upp till 20 psi på uppsving.
3

Multiplicera den förväntade uppsving nivå genom boost förhållandet att hitta den förväntade andel av din hästkrafter ökar. I vårt exempel kommer vi att köra 10 psi av boost, multiplicerat med det uppsving förhållandet, eller 0,06802, vilket skulle ge en 68% ökning i hästkrafter.
4

Multiplicera pre-kompressormatade hästkrafter i motorn genom andelen förväntade uppsving att hitta det ungefärliga antalet hästkrafter väntas från kompressor.
5

Lägg den förväntade hästkrafter uppsving för pre-kompressormatade hästkrafter i motorn för att hitta den sista förväntade effekten av motorn efter en kompressor uppgradering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83471.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.