Hur konvertera ett 6-volts till en 12-volts system

Även moderna bilar är utrustade med 12-volts elsystem, äldre fordon innehåller mindre kraftfulla 6-volts system. De 6-volts system är inte bara förlegad, de kräver också mycket mer ström till komponenterna power fordon än 12-volts system. Du kan uppdatera många av de föråldrade 6-volts komponenter i elsystemet genom att uppgradera till en 12-volts system. Detta kommer också att göra det möjligt att låta dig installera moderna delar, såsom stereo och larm, som kräver mer spänning. Processen att omvandla hela det elektriska systemet från 6 volt till 12 volt kan bli kostsamt och tidskrävande. Men fördelarna är värt den tid och kostnad. Om du inte har erfarenhet av att arbeta på fordonsindustrin elektriska system, ta hjälp av någon som gör. Saker du behöver
12-volts elektriska komponenter
12volt batteri
Vehicle kopplingsschema
bilens instruktionsbok
Visa fler instruktioner
1

Välj ett 12-volts batteri för att ersätta den befintliga 6 volts batteri. Förutom de vanliga 12-volts batterier, ett antal specialitet 12 volts batterier finns tillgängliga som erbjuder överlägsen kapacitet och lägre vikt. Innan du köper nytt batteri, mäta bilens batteri facket att se det nya batteriet passar. Kontrollera också att höjden på det nya batteriet inte kommer att hindra bilens hood från stängning.
2

Byt 6-volts generator med en 12 volts modell. Konsultera bruksanvisningen och kopplingsschema att fastställa eventuella andra fordonskomponenter som behöver uppgradera. Mätare, måste Vindrutetorkare motorer, klockor, horn och allt annat som inte kommer att fungera på högre spänning bytas. Noggrant undersöka kopplingsschema så att varje elektrisk komponent kan utvärderas och uppgraderas vid behov.
3

Inspektera alla ledningar i bilen och byta alla delar som är skadade. Förutom ledningar, använd kopplingsschema att lokalisera och inspektera alla grunderna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87455.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.