Hur man gör Splash Anodisering

Metall kan ha mer färg än enkla silver eller guld. Anodisering av aluminium gör att metall som ska färgas, ger bildelar, paintball utrustning och andra objekt en färgglad utseende. Färgen är genomskinlig och aluminium glans kan ses genom det oavsett vilken färg du väljer. Splash anodisering tar färgen jobbet ett steg längre. Motiv och patchar i posten kan göras genom att maskera områden innan dör. Du kan även färga dem mer än en gång, skapa anpassade mönster för synliga metallbitar. Saker du behöver
aluminium bitar som ska färgas
Lösningsmedel renare
Acid Cleaner Review Manual batteriladdare eller DC strömkälla
Bly
Aluminum tråd
elledningar
temperaturmätare
Kylaggregat
Svavelsyra
maskeringsmaterial
Anodisering färgämne
Visa fler instruktioner
1

Rengör aluminium bit med tvål och vatten för att avlägsna smuts och damm. Använd ett lösningsmedel rengöringsmedel såsom lacknafta, thinner, eller fotogen för att ta bort fett och olja. Skölj objektet väl i varmt vatten för att avlägsna lösningsmedel återstod. Rengör objektet i en lösning av kromsyra och fosforsyra och vatten, om den har utvecklat ett oxidskikt genom tidigare anodisering. Syran städning kommer också att ta bort alla svart film eller korrosion, kallas smut. Skölj objektet väl, sedan polera det till slut du vill.
2

Ställ in anodisering tanken. Du kommer att behöva en kraftkälla, en katod, en anod och en metall-eller plastbehållare. Kraftkällan är en manuell batteriladdare eller DC strömförsörjning kan minst 12 volt och 6 ampere ström. Katoden är en ledande bit större än objektet är anodiserade. Anoden är en bit av aluminiumtråd som berör objektet. Tanken kan vara en plastbehållare som en picknick kylare eller en metall tank, men måste vara tillräckligt stor för att passa katoden och de objekt som ska anodiserad. Du behöver också en temperaturmätare i tanken, och en kylmaskin som en luftkonditionering utanför det. Addera 3

Fyll tanken med en svavelsyralösning, som består av 15 % ren svavelsyra och 85% vatten. Batteri syra i ett 50/50 blandning med vatten fungerar lika bra. Anslut katoden till den negativa laddningen hos kraftkällan och placera den i lösningen. Endast katoden bör vara i anodiseringsbadet, den anslutande elektrisk tråd måste befinna sig helt utanför den. Anslut anoden till den positiva laddningen på strömkällan, och säkra alternativet till anoden. Posten kommer inte att eloxera eller ta färg där anoden tråden nuddar det, så fäst den i ett befintligt hål eller en undanskymd plats.
4

anodize aluminiumet. Rig objektet så förblir nedsänkt och suspenderades i tanken utan att röra tanken eller katoden. Slå på strömkällan. Anodisering tar mellan 30 och 75 minuter. Låg effekt, kyla, eller flera objekt tar längre tid. Övervaka temperaturen och slå på kylaggregatet om det behövs. Temperaturen av syran måste förbli mellan 65 och 75 grader Fahrenheit. Skölj objektet väl i kallt vatten.
5

Mask en design på aluminium objektet. Maskering är processen att blockera områden av objektet så att de inte tar färgämnet. När masken tas bort, kommer dessa områden visar silverfärg av aluminium, och allt annat kommer att vara färgämnet. Du kan använda hårspray, asfalt, foto motstår, speciella band för anodisering, eller gummi cement till mask områden.
6

Blanda en lösning av vatten och anodisering färgämne i en annan tank. Anodisering färgämnet är sur-baserad, och kan kallas galvanisering färgämne. Värm färglösningen till 140 grader Fahrenheit. Häng objektet i färgen. Femton minuter kommer ge den rikaste färgen färgämnet kan producera, för en ljusare färg, ta bort objektet tidigare. Maskering kan tas bort med thinner eller aceton, beroende på vad du använder för en mask. Ändra maskering och upprepa detta steg med en lösning med en annan färg för anodisering färg skapar en flerfärgad design på din metall.
7

Steam eller koka aluminium bit. De värmeförseglingar färgämnet om så att den inte kommer att blöda bort. Steam posten i 30 minuter, eller koka den i vanligt vatten för 20. Du kan också använda en nickelacetat sealer. Endast försegla posten när du är nöjd med färgen, pjäsen kommer inte ta någon färg efter att den har förseglats Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87453.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.