Cylinder portning Tips

Du kan använda valfri intag eller avgassystemet du vill, men i slutändan storleken, formen och effektiviteten i huvudet intag och avloppsportarna kommer att diktera motorns luftflöde och hästkrafter potential. Förstora och recontouring motorns hamnar genom slipning och skära bort metallen inuti dem är en av de äldsta och mest beprövade makt boosters ute. Jämna kortsidan Turn

en teoretiskt ideal port skulle sträcka sig vinkelrätt från ventilen huvudet för att ge luften en helt rak skott in i cylindern utan böjningar som helst. Du vill fokusera på att jämna ut den korta radien sidan tur, eller den nedre delen av hamnen där det börjar att kurvan ner mot ventilen. För många huvuden, är detta den enskilt mest avgörande delen av hamnen som gäller luftflöde.
Blanda Skålar

Skålen är rund området precis bakom ventilhuvudet . De flesta huvuden har en ås omkring den inre omkretsen av skålen där ventilsätet inte helt matchar till ventilsätet lättnad i huvudet. Använd en cylindrisk slipsten och massor av maskin olja att blanda området runt ventilsätet i resten av skålen.
Matcha Packning

Packning matchning är en av de enklaste och mest effektiva formerna av topplock portning, och det är lätt nog så att även en nybörjare kan göra det. Placera din packning insugningsrör över huvudet och installera ett par bultar insugningsröret för att hålla den på plats. Gå över packningen och hamnar med ett mycket tunt lager vit sprayfärg och ta bort packningen. Den vita ringen du ser runt hamnen är bortkastade material, ta bort den med en cylindrisk karbid bit och blanda området till ungefär en tum innanför porten. Bry dig inte om att göra detta på avgassidan,. Bara polera hamnen väggarna till en spegel glans när du blir klar med din packning matchning, kortsida arbete och skål blanda
Skär Pinch

Den främsta orsaken till att överliggande kamaxlar motorer tenderar att göra mer makt än cam-in-block motorer är att de inte kräver stötstänger. Den "tryckstången nypa" är en smal plats i ditt intag hamn där tryckstången passerar på andra sidan av hamnen väggen. Du kan försöka att slipa nypa ner till minsta möjliga storlek, men du kommer få mycket mer luftflöde genom att bara klippa ut det helt och exponera insidan av tryckstången borrning till hamnen. Även om detta kan tyckas katastrofala, är allt du behöver göra för att återförsluta hamnen för att installera en mycket tunn vägg bit chrome moly-stålrör inuti tryckstången hål. Braise röret till huvudet vid toppen och botten. På insidan, antingen bräsera det eller släta över röret med hög temp, tvåkomponentsepoxi.
Oil Bit

Du måste hålla en stadig tillförsel av antingen spraya penetrerande olja (som WD40, PB Blaster, Kano eller Liquid Wrench) på plats för att ständigt smörja och kyla dina bitar under bearbetningen. Det är dubbelt sant när portning aluminium huvuden, eftersom det mjuka aluminium kommer att täppa dina kapning och slipning bitar som ost på sandpapper. När du arbetar aluminium, hålla alla bitar (inklusive slipstenar) bokstavligen sopping med penetrerande olja eller bivax smörjmedel. Håll en hink under din aluminium huvud så att du kan återanvända den olja som droppar från huvudet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84569.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.