Hur Wire en automatisk AC Elektrisk fläkt

Du kan lägga till en elektrisk fläkt på bilens luftkonditioneringssystem för att ersätta en mekaniskt driven fläkt. Mekaniska Fläktarna drivs av remmar eller kedjor som är anslutna till motorn, så att fordonets motor roterar snabbare, fläkten stängs även snabbare. Detta innebär att fläkthastigheten är lägst när motorn går på tomgång och att fläkten minskar den tillgängliga effekten från motorn för andra applikationer - som att göra hjulen flytta. Ledningar i en elektrisk AC-fläkt kan minska hästkrafter drain på motorn och öka kylning alternativ, eftersom fläkten kan vridas oberoende av motorn. Saker du behöver
Kontinuitet testare
avbitare
Wire strippor
Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
eltejp
Wire nötter
10 gauge tråd, rött och svart

Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln på ditt fordon. Arbeta aldrig på elsystemet i bilen med det anslutna batteriet.
2

Leta säkringsdosan under huven och identifiera reläet luftkonditioneringen. Typiskt detta kommer att listas i bilens instruktionsbok. Hitta de trådar som kommer ut ur säkringsdosan från AC Relay. Addera 3

Skär kraftledning för AC Relay. Observera, om du inte vet vilken som är den kraftledning, kan du använda en kontinuitet testare att se vilken terminal av reläet inlägg i säkringsskåpet är ansluten till jord. Ta reläet, tryck en sond av testare till en terminal och den andra sonden till metallen i fordonets ram. Posten som har kontinuitet är jordad. Den andra stolpen ger kraft.
4

Strip sista halv tum av isoleringen från AC Relay strömkabeln. Strip ena änden av en röd 10 gauge tråd och tvinna de tre trådar tillsammans. Säkra anslutningen med en tråd mutter och linda med eltejp. Detta skarvar strömmen för AC relä i din fan elsystem så när AC i bilen är påslagen, kommer fläkten att vara på också.
5

Anslut den andra änden av den röda kabeln till fläktens termostat kontroll eller direkt till fläktens röda tråd. Använd samma twist metod för att säkra anslutningen med en tråd mutter och eltejp. Anslut den svarta kabeln från din AC-fläkt till en jordpunkt på bilen. Du hittar markpunkterna genom att leta efter en mutter fäst till plåten i bilens kaross. Vanligtvis de är placerade på insidan fendrar under huven.
6

Anslut den negativa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87650.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.