Automatisk växellåda Theory

Ingenting i bilvärlden är så enkelt som det verkar. Mest Fords inte amerikanska bilar, en massa Toyotas är, stock bilar inte är slut och en massa sport utility vehicles varken sportig eller utilitaristiska. Kompakta bilar väger £ 3500. Behöver airbags inte luft i dem och tillverkare vägrar att kalla en station wagon en kombi när det är helt klart en kombi. Suck. Tja, lägg till "automatisk" och "manuell" klassificeringar överföring till denna långa lista av motsägelser, och försöka ta en längre vy när du försöker avgöra skillnaden. Vad är en automatisk

Svaret på detta var en gång så tydliga,? En automatlåda fanns någon överföring som inte kräver input från föraren att byta växel. Dock är denna skillnad blir suddig med tiden, med manuell växellåda som kan skifta själva och traditionella planetväxel-kuggväxeltransmissioner som inte kan. Frågan är inte så mycket vad en automatisk växellåda är, men vilka funktioner vi vanligtvis förknippar med en automatisk eller manuell?
Planetary Gearsets

flesta som vill dra en hård-och-snabb linje mellan den automatiska och den traditionella manuella gör det med växelarrangemang. En traditionell handbok används två sida vid sida belägna axlar (en ingång och en utgående axel) förbundna av växlar. När byta växel, kopplar föraren ett kugghjul på den ingående axeln i förmån för en annan. Planetary-växeltransmissioner använda en enda planethjulväxel baktill. Den planethjulväxeln verkningssätt är svårt att konceptualisera utan att se den i aktion, så se resurserna nedan för några länkar som hjälper dig att visualisera hur det fungerar. Om du ska dra en linje med dessa kriterier, då det planetariska-växelarrangemanget är vad som definierar och "automatisk" och en dubbel-axel arrangemang definierar en "manual".

växlingsmekanismer
p Om du tränar två apor för att driva din manuell växellåda s koppling och växelspaken, betyder att du har en automatisk växellåda? Nej, betyder det att du har en manual med apor. I stället för fabriken utrusta bilar med super-smarta apor, många tillverkare väljer istället att påverka sina manuella växellådor med en serie datorstyrda servon och linjära ställdon. Sådana "manumatic" sändningar är inte automatik - de är datorstyrda manualer. Om du ska använda shift-kontrollen strategi som ett kriterium, då en automatisk växellåda är en som använder vätsketryck att växla utan att förlita sig på någon form av mekanisk koppling mellan den externa växlingsmekanism och kugghjulen eller förpackningar koppling.

momentomvandlare

En momentomvandlare är en fluidkoppling som låter motorn gå på tomgång vid låga varvtal utan att engagera överföringen, och närvaron eller frånvaron av en är de kriterier som många använder för att definiera en automatisk. Gemensam visdom tyder på att en automatisk använder en momentomvandlare och att en handbok använder en koppling, men det är lite mer än så. Alla moderna automatik använder en lock-up koppling för att låsa motorn och transmissionen tillsammans under kryssningen, och handböcker kan och har använt momentomvandlare. Porsche använt denna strategi för en tid under 1970-talet, och det är gjort på racerbilar sedan 1950-talet, så dessa kriterier är en tvätt.
Oddballs

Gjord känd av Volkswagen, är den dubbla kopplingar automatisk inte en automatisk alls, det är faktiskt två manuella växellådor i samma ärende. Medan VW väljer att använda datorns kontroller för sina DSG växellåda, är det faktum att man hypotetiskt kunde styra arrangemanget själv om du hade en annan arm på höger sida. Kontinuerligt variabel transmission kan tyckas vara det mest automatiska av alla automatiska växellådor, men det beror på vilken typ. Vissa (som trissan-typ som används på golfvagnar) är helt självreglerande och nästan omöjligt att externt kontroll, medan andra (som spärrkonsol och hydrostatiska CVT) kräver någon form av utanför mekanisk produktion för att ändra utväxling.


Vad det handlar om
p Det finns inget sådant som en manual, det finns inget sådant som en automatisk och "... det finns ingen sked, Neo." Det är alla mycket Zen. Vad vi tänker på som en "automatisk" överföring är en samling av oberoende system och filosofier konstruktion som inte behöver alla vara på samma plats vid samma tidpunkt, så försök att definiera någon överföring av dess individuella komponenter är som att försöka identifiera en visst geografiskt område genom att titta på en sten. Du kanske har en planetväxel-växel eller dubbel-axel växellåda, fluid-aktiverad eller mekaniskt manövrerad, invändigt reglerat eller externt reglerat, kopplings-eller momentomvandlare-driven, eller en med cybernetiska, tre beväpnade apor. Men eftersom de flesta människor du pratar med inte förstår sånt:. Om den skiftar själv, dess en automatisk Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96733.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.