Hur att tysta en eftermarknad avgassystem

Med eftermarknaden alternativ som finns för dagens bilar, kan du ändra bara om någon del av din körupplevelse, inklusive hur mycket låter din bil gör. Eftermarknaden avgassystem kan vara flashiga och även förbättra motorns prestanda, men ljuddämparen kan göra mer buller än du är bekväm med efter installationen. Om du står inför detta problem, kan du åtgärda situationen genom att installera antingen en ljuddämpare eller en resonator på din befintliga ändrör. Båda dessa kommer tråkig ljudet från din eftermarknaden avgassystemet utan att hindra bilens prestanda. Saker du behöver
ren trasa
Vatten
Avgasljuddämpare med instruktioner och skruv metall
Black sharpiemarkör
sladdlös borrmaskin med borr
Skruvmejsel
Resonator med instruktioner
Måttband
Tube fräsar
Automobile bruksanvisning
Värmebeständig sprayfärg
Visa fler instruktioner
Ljuddämpare
1

Kontakta din kommun och fråga dem om bestämmelser beträffande ändringar bilavgaser. Många kommuner har kodifierade regler om bil registrerad i sitt område, innan du installerar ytterligare delar till din bil, kontrollera att delarna är inte i strid med några koder
2

inte använda bilen för en. några timmar för att låta ditt avgassystem coolt. Ta en ren trasa, fuktad med lite vatten, och skrubba ur insidan av avgasröret. Som mest, bara oroa de första 6 inches eller så långt du bekvämt kan passa din hand inne att rengöra.
3

Läs instruktionerna som följde med din ljuddämpare för att förstå installationsprocedurer för din specifika märke av ljuddämpare. Kontakta tillverkaren om du inte äger en uppsättning instruktioner.
4

Placera ljuddämparen på plats på spetsen av ljuddämparen. Tryck in ljuddämparen tills det går inte längre.
5

Notera eventuella flikar på utsidan av din ljuddämpare som vilar mot avgasröret. Dessa flikar kommer att säkras med metall skruvar att hålla ljuddämparen på plats. Markera fliken hål med en svart sharpiemarkör och ta bort ljuddämparen.
6

Borra hål genom dessa märken med din skruvdragare och borr. Ofta innefattar ljuddämparen tillverkaren den lämplig storlek bit i förpackningen. Borra endast genom den inre väggen av avgasröret.
7

Placera ljuddämparen tillbaka i sitt rätta läge. Säkra ljuddämparen genom att dra åt alla metall skruvar med en skruvmejsel.
Resonator
8

Läs instruktionerna som följde med din resonator att förstå installationsproceduren för din specifika märke av resonator . Kontakta tillverkaren om du inte äger en uppsättning instruktioner.
9

Mät längden på din resonator med ett måttband. Mät detta avstånd inåt på avgasröret och markera platsen med din svarta sharpiemarkör. Använd rör fräsar för att göra ett rakt snitt genom din avgasröret på Sharpie märkningen.
10

Lossa avgasröret från bilen. Referens din bil bruksanvisning för mer modell-specifika instruktioner. Ta avgasröret och resonatorn till en svets tjänst så att de är förenade.
11

Coat skarven mellan resonatorn och avgasröret med värmebeständig sprayfärg för att hämma rost. Använd en metallisk färg som smälter in i din bil också.
12

Montera avgasröret, nu med resonatorn monterad på spetsen, tillbaka till din bil. Återigen, referera din bil bruksanvisning för modell-specifika instruktioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83687.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.