Hur Wire ett elektriskt värmeelement Fläkt

elradiator fans ger extra kylning eller ersätta en befintlig remdriven fläkt. Många nyare bilar använder elektriska fläktar. De ger ett mer effektivt luftflöde med en konstant hastighet. Vissa fans har en möjlighet att vända dem. Fans kan antingen trycka luft eller dra luft genom kylaren. Detta är beroende på tillverkare och bladet stilen. Det finns flera olika sätt att koppla en elektrisk fläkt. Ett sätt är att styra den med termostat. Detaljerna för en termostat är i avsnitt 1. Fördelen av termostaten är automatisk styrning. Termostatvredet kan fabriksmonterade eller eftermarknad kontroll. En annan metod är att använda en switch. Switchen metoden är i avsnitt 2. Saker du behöver
Wire
Trådskalare
Ögla crimp-on-kontakt (5/16-tums hål) katalog kabelanslutning kontakter
Inline-säkring och säkringshållare
Kvinna spade kontaktdon
Crimper Tool Review eltejp
Termostatstyrning (tillval) katalog buntband
Visa fler instruktioner
Med en termostat
1

Koppla batteriet. Kontrollera ledararean är korrekt för fläkten. Mät en längd av kabeln från den positiva sidan av bilens batteri till termostat monteringsplatsen. Lämna det tillräckligt länge för att zip-knyta den till andra ledningar, för att göra det snyggt och hålla det borta från rörliga delar. Skär en längd av tråd från termostat till fläkten.
2

Strip om 3/8-tums av tråd går från batteriet till termostat monteringsplatsen. Placera öglan på tråd och använd pressning för att vika den på viran. Fäst öglan till den positiva sidan av batteripolen. Hitta en plats för säkringshållaren och installera det. Mät sedan kabeln från batteriet till säkringshållaren. Klipp och skala kabeln. Använd en butt-kontakt och kläm det till tråden. Gör detta på båda sidor om säkringen. Addera 3

Montera termostaten. Följ instruktionerna och montera den ur vägen för rörliga delar och områden som kräver normal service. Var noga med att inte skada sensorn. Arbeta dig från säkringen, ta bort slack i kablarna och fästa buntband var sex inches.
4

Strip tråden i slutet som ansluts till termostaten. Placera tråden i den kvinnodominerade spadkopplare crimp slutet. Crimp den till tråden. Upprepa detta för den tråd som går från termostaten till fläkten. Skjut båda anslutningarna på termostaten.
5

Dra tråden från termostaten till fläkten. Fäst kabeln med buntband. Skal kablarna vid fläktens och tråden från termostaten. Använd en ändskarv att fästa tråden till fläkten.
6

Fäst en ändskarv till den andra kabeln från fläkten. Mät en längd av tråd till en jordpunkt. Detta kan vara jordkabeln eller någon annan jordpunkt i motorrummet.
7

Dra vajern med buntband. Sedan crimp på en ögla i änden av tråden och fäst till jordpunkt. Använd eltejp att linda rumpa skarvar på fläkten. Detta kommer att hålla vägsmuts ur anslutningarna. Återanslut batteriet och kontrollera fläkten. Addera med en omkopplare
8

Koppla bort batteriet. Kontrollera ledararean är korrekt för fläkten. Mät en trådlängd från batteriet till omkopplaren monteringsplatsen. Lämna det tillräckligt länge för att zip knyta den till andra ledningar för att göra det snyggt och hålla det borta från rörliga delar. Sedan skär en längd från switchen till fläkten.
9

Strip om 3/8-tums av tråd går från batteriet till strömbrytaren monteringsplatsen. Fäst öglan till den positiva sidan av batteripolen. Hitta en plats för säkringen. Installera inline-säkringshållaren. Mät sedan kabeln från batteriet till säkringshållaren. Använd en butt-kontakt och kläm det till tråden. Gör detta på båda sidorna av säkringshållaren. Arbeta dig från säkringen, ta bort den slappa och fästa buntband var sex inches.
10

Montera brytaren. Skala av tråden vid slutet som ansluter till omkopplaren. Placera tråden i den kvinnodominerade spadkopplare crimp slutet. Crimp den till tråden. Upprepa detta för kabeln från switchen till fläkten. Tryck sedan båda kontakterna på brytaren. Vissa växlar har ett ljus på dem. För att göra det lättare arbete, måste du lägga till en annan tråd att jorda brytaren.
11

dra kabeln från switchen till fläkten. Använd buntband från brytarledning till fläkten. Skal kablarna vid fläkten. Använd en ändskarv att fästa tråden till fläkten. Fäst en ändskarv till den andra kabeln från fläkten. Mät en längd av tråd till en jordpunkt. Detta kan vara jordkabeln eller någon annan jordpunkt.
12

Crimp kabeln till stumskarv på fläkten. Dra kabeln med buntband. Sedan krusa en ögla i änden av tråden och fäst till jordpunkt. Använd eltejp att linda rumpa skarvar på fläkten. Detta kommer att hålla vägsmuts ur anslutningarna. Återanslut batteriet och kontrollera fläkten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85240.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.