Hur man bygger en Eclipse Turbo Kit

En anpassad turbo systemet kommer att väsentligt öka hästkrafter potentialen av din Mitsubishi Eclipse. Första och andra generationens Eclipse modeller, producerade 1990-1999, fanns med Mitsubishis turboladdade 4G63 motor. Fabriken turbo systemet kan uppgraderas för att öka luftflödet och effektivitet. Alternativt, om du har en av de nonturbo Eclipse-modeller, kan en anpassad turbo installeras för att matcha eller överträffa resultatet för det turboladdade Eclipse. Saker du behöver
Turbo
Turbo intag
Turbo grenrör
Intercooler systemet
Blow-off oljeventilen Mössor och kylvätska linje kit
Vakuum line kit
Fuel pump
Bränslespridare
Engine ledningssystem
Visa fler instruktioner
1

Välj en turbo för att använda med din egen turbo kit. En populär uppgradering för fabriks turbo Eclipse modeller är större Mitsubishi 16G turboaggregat, som trädde lager på Mitsubishi Lancer Evolution. Om du bygger en budget kit för en nonturbo modellen Eclipse, överväga att använda antingen Mitsubishi 14b eller Garrett T-25 turbo, som trädde lager den första-och andra generationens Eclipse turbo modeller, respektive. Dessa turboaggregat ofta kan hittas billigt via online-platsannonser eller andra begagnade bildelar källor. Om du installerar en turbo-system på en nonturbo Eclipse
2

, börja med att uppgradera beståndet systemet luftintaget och filter. Motorn luft mätningssensor ligger i luftintaget, så välj en turbo-specifik intag tillverkats speciellt för året och trim nivå på din Eclipse för att möjliggöra enkel installation av Mitsubishi fabriken turboluftrening mätsystem. Intaget inloppsdiameter måste matcha diametern turbo inloppet så intaget kan fästas ordentligt till turboaggregatet.
3

Byt grenröret fabrik avgaserna med en turbo-specifik modell som utnyttjar rörledningar en större diameter. Alla Eclipse grenrör har en turbo montering fläns för att tillåta installation av turboaggregatet. För turboladdade modeller, kommer en större diameter grenrör tillåta avgaserna att flöda i ökad takt. Detta ökar hästkrafter och tillåter turboladdaren att buffra upp mer effektivt. Lägg en eftermarknad avgassystem stuprör för att ansluta turbo och avgasgrenrör till resten av avgassystemet.
4

Installera en intercooler för din turbo kit. Intercooler system består av en radiatorenhet monterad på framsidan av fordonet, samt ett rörsystem som ansluter radiatorenheten till turboaggregatet och motorns spjällhuset. Factory turboladdade Eclipse modeller har en side-mount intercooler ligger intill motorn. Byt sida-mount intercooler med en större, front-mount intercooler för att tillåta högre Turbo Boost nivåer. Många eftermarknaden front-mount intercooler kit kan köpas som kompletta byggsatser. Som ett alternativ kan du sätta ihop din egen intercooler kit med intercooler kylaren och skräddarsydd böjda rör, en tjänst som erbjuds av de flesta bil-tillverkning butiker.
5

Välj en blow-off ventil enhet för användning med din intercooler systemet. Den blow-off ventil monteras på den övre intercooler rör och låter överskottet tryckluft att släppas från intercooler systemet när du lyfter från gaspedalen. De flesta blow-off ventiler är universella och ska montera någon intercooler fläns med medföljande hårdvaran.
6

Montera ett kit oljeledningen för din turbo. Många universella kit har stål-flätade linjer som ansluter direkt till din turbo utan modifikation. Beroende på vilken turbo du väljer, kan ett kylmedel linje kit också krävas, som vissa turbos smörjs med både motorolja och kylarvätska. Likaså montera ett kit vakuum linje. Dessa kan köpas som kompletta byggsatser eller pusslas ihop från universell slang foder tillgängligt från de flesta bil-återförsäljare. Hänvisa till en modell-specifik turbo vakuum diagram när pussla ihop det vakuum foder för att säkerställa en korrekt installation.
7

Uppgradera bränslesystemet på din Eclipse för att hantera den ökade luftflödet för turbo systemet. Detta innebär ett högt flöde bränslepump och större spridare bränsle. Mest uppgraderade bränsle listan Komponenter potentiella flöden, så besluta om boost-nivå och mål hästkrafter för Eclipse, sedan köpa lagom stora bränsle-komponenter. Eftersom Eclipse bränslesystemet styrs elektroniskt, måste du även installera avstämbara motorstyrenheten (ECU) programvara. Detta kan vara antingen en piggyback ECU tuner, vilket modifierar bränsle kurvorna av fabriken ecu, eller ett fristående ECU-system som helt ersätter fabriken ECU och ger dig möjlighet att helt ställa flesta motorparametrar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87245.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.