Typer av vinyltak Färger

Kemiskt sett är vinyl tillämpas på bil tak inte annorlunda från PVC-rör är anslutna till din diskbänk. De är båda polyvinylklorid, en mångsidig syntetisk polymer som används i allt från husbil sidospår till elektrisk ledning, från gräsmatta stolar till blanka byxor. Det är möjligt att färga PVC, men kräver antingen en specialiserad färgämne eller en etsande färg eller primer som kemiskt binder till plast. Vinyl Färgämnen

dö är ett bra alternativ för att återställa bleknade vinyl under vissa förutsättningar, eftersom till skillnad från färg som bara lämnar en film av färg på ytan, färgämnen tränga in i materialet för en djupare och nära-till- Fabriken utseende. Förutsatt att materialet är i gott skick, fri från repor och märken, kan färgämnet återställa en mörk färg till fabriken utseende eller bättre. Däremot kan färgämnen inte användas för att återställa en nedtonad vit topp, dessa toppar måste målas eller blekas. Färgämnen kan också bosätta sig i små repor och märken, färglägga dem betydligt mörkare än resten av toppen.
Paints

Specialiserade vinyl färger finns tillgängliga från flera källor, inklusive Home Depot och Wal-Mart. Dessa färger är speciellt konstruerad för att etsa in i vinyl yta och att böja i termisk expansion. Fördelarna med färg är att de är tillgängliga för att matcha nästan vilken färg som helst, finns i en mängd olika glans nivåer, och de tjockare typer såsom Krylon Fusion kan fylla små ytskador. Nackdelarna med måleri är främst i användning, eftersom det är väldigt lätt att blanda ihop en färg för en annan, och över-sprayen kan resultera om de används av oerfarna målare. Borttagning av tak trim rekommenderas före målning.
Priming

I vissa fall kan vinylen måste grundas före målning. Användning av en specialiserad plast-etsning primer på vinyl krävs. Priming är nödvändigt om ytan är skador eller repig, om att gå från en mörkare till ljusare färg, eller om att ändra färger.
Märken av Dye

flesta konsument-grade färgämnen produceras av kemiföretaget VHT. VHT produkter coomonly används i bilindustrin eftersom de är tillförlitliga. En av de bästa sakerna med färgämnen är att de kan användas på alla typer av plastdetaljer, bland annat invändiga komponenter som bleka instrumentpaneler och armstöd.
Paint Brands

De flesta företag som gör färgen gör någon typ för användning på vinyl. Plastikote är den mest allmänt tillgängliga, men är inte den högsta kvalitet. Lowes Home Improvement rekommenderar Rustoleum som ett mer hållbart val för målning PVC. Det kan kosta dubbelt så mycket som andra märken. Verkligen skadade tak kan dra nytta av användningen av en roll-on färg av sort avsedd för användning på vinyl, eftersom det går på mycket tjockare och fyller många små brister. Ett exempel på en sådan färg är Krylon vinylakryl, men många företag producerar liknande produkter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83426.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.