Hur man gör en bil in i en mjuk topp

Turning en hard-top bil in i en cabriolet är bara en fråga om att såga av den gamla toppen, slipning, svetsning, och sedan formning och slutlig bearbetning av auto organ. Sedan kan du fästa konvertibla suffletten. Jobbet är mycket enklare om bilen har en fabrikstillverkad sufflett finns att installera. Att ha tillgång till eller detaljerade bilder av samma modell bil som redan är en cabriolet kommer också att vara en stor fördel. Konvertera en bil som inte är tillgängliga från tillverkaren som en mjuk topp kräver en hel del extra och speciella auto organ arbete som kommer att vara helt unik och projekt-specifika. Saker du behöver
tigersåg med skärande blad
Grinder Welder hotell med grova skivor
Drop dukar
Tape
Suffletten med ram och alla tillbehör
Borra med olika storlek bitar
hylsnyckel med socket set
Wrench in
Bondo med härdare
Sander
Sand papper av varierande råhet
Primer
Luftkompressor med slang
Automotive måla
färgspruta
Visa fler instruktioner
1

Studie bilder, tillverkarens reparationshandbok eller en färdig bil av samma typ att skaffa en fullständig förståelse av hur ram, duk topp , dörrlås och alla rörliga delar på toppen som skall installeras kommer att monteras. Hur den öppnas och stängs, låses i öppet och stängt läge och veck i lagringsutrymme när det inte används måste stå klart. En klar uppfattning om var att klippa och hur mycket av bilen som inte ska skäras bort är ett måste. Inspektera den nya toppen med ram och monteringsverktyg för att se alla delar som behövs för installationen finns till hands.
2

bort bilens bälte knuffar bilagor, lanterniner och ledningar, och det inre taket liner. Markera bil längs den skurna linjen. Rulla ner fönstren och täcka insidan med en skyddande trasa för att fånga eventuella metallspån eller skräp faller in i bilen medan skärning pågår. Tejpa eller täcka öppningarna i dörrarna för att hindra skräp från att falla inuti fönstret öppningarna längst upp på dörrarna.
3

Använd tigersåg med skärande bladet sågar längs snittlinjen. Lyft upp och flytta den bort från bilen. Det kan kräva två personer för att lyfta den, beroende på vilken typ av bil som modifieras.
4

Slipa de skurna kanterna tills den är slät och på önskad plats. Svetsa bitar av plåt i springorna för att täcka eventuella gapande hål kvar i snitt området. Den gamla toppen kan skäras i bitar och användas för bitarna plåt som behövs. Efter svetsningen är klar, slipa svetsfogarna så smidig som möjligt.
5

Slipa bort ojämnheter och tillämpa Bondo med härdare eller glasfiber duk och harts till områden som kräver utjämning. Sand det härdade materialet tills den är slät, börja med grovt sandpapper och avsluta med fint slippapper. Spray auto primer över hela obelagd metall, Bondo och eller glasfiber reparerade områden. Sand och tillämpa upprepade rockar tills slät.
6 hål

Borra vid fästpunkterna i soft-top ram, lås och nödvändiga anslutningspunkter. Fäst ramen till vagnskorgen enligt tillverkarens instruktioner. Installera mjukt omslag över ramen och markera platserna för några snaps eller enheter som används för att ansluta upp till karossen. Borra nödvändiga hål som krävs för att slutföra den mjuka toppen fäste efter målningen är klar.
7

bort suffletten och ram. Måla bilen med den färdiga färg du önskar. Måla så mycket eller så lite av bilen som du önskar. Efter att rätt torktid, sätt tillbaka suffletten ram och sufflett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87247.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.