Portering och polering Tips

Portering och polering är en process genom vilken materialet skärs bort från de inre hamnar i olika motorkomponenter för att öka deras luftflödet potential. Många fordonsindustrin prestanda butiker erbjuder professionell port och polerar tjänster för alla motor applikation, men det är ofta billigare att utföra din egen port och polska jobb om du är upp till uppgiften. Portering och polering är en känslig process som kräver ett högkvalitativt verktyg precisionsskärning, såsom en die grinder, för optimala resultat. Matcha Portar
p Det är en vanlig missuppfattning att optimal motorprestanda uppnås genom portning motorkomponenter till den maximala storleken möjlig. Eftersom olika motorkomponenter kommer att möjliggöra för olika portdiametrar, ökar varje port till maximal storlek kommer att göra för ett omaka, stapplade luftvägen, vilket leder till turbulens i luftflödet och därmed försämrad prestanda. Istället, slipa varje komponent så att de hamnar matcha perfekt. Detta skapar en smidig väg för inkommande luftflöde, optimera motoreffekten och svar.
Använd en mall


Även om du kan nå relativt jämn port matcher genom att helt enkelt kollat ​​motorn komponenter, kommer de små brister som du är osannolikt att se störa luftflödet något. För att få en perfekt port match, använd en mall när portning av motorkomponenter. Till exempel, om du är port matchar spjällhuset och cylinder löpare huvud, försiktigt trimma en packning insugningsrör till önskade portdiametrar. Placera packningen på varje komponent som en guide när du skär. Målet är att de hamnar matcha perfekt när du är klar.
Sågningsteknik

För optimal luftflöde prestanda, de olika hamnarna och smalnar av motorn komponenter måste vara slät och jämn. För att uppnå detta, slipa bort material långsamt och försiktigt. Använd lätt tryck på skärande verktyg och skär i stora vinklar för att säkerställa att endast en liten bit av material slipas bort med varje pass. Också, tillämpa generösa mängder av en oljebaserad blad smörjmedel som du slipa bort material. Detta kan bidra till att hålla dina nedskärningar smidig och förhindra att dina skärverktyg från stansning hamnarna. Med passare

Använd mäter bromsok att exakt mäta Addera mäta och jämföra varje port när du är klar portning och polering varje motor komponent. Varje port skall ha en ekvivalent diameter, såväl som även smalnar av för att uppnå optimalt luftflöde. Skjutmått tillåter dig att mäta de hamnar perfekt precision. Upprepa processen för slipning och mäta portarna tills du uppnår perfekt matchade och smidig portar på varje komponent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87217.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.