Hur man installerar ett Bolt-On Turbo

Uppgradera din motorns turbo systemet genom att installera en bolt-on turbo kommer att väsentligt öka hästkrafter potentialen i din motor. Turboladdaren ansvarar för flödande trycksatt luft in i och ut ur motorn. Uppgraderad turboladdare har en större turbo hölje som möjliggör ökad luftflöde, samt större hjul turbin som har förmåga att trycksätta en större volym luft jämfört med mindre turboladdarens enheter. De exakta kraven för att installera en bolt-on turbo varierar beroende på märke och modell av bilen, samt modell av turbo installerad. Dock är den grundläggande installationen för alla bolt-on turbo densamma. Saker du behöver
Turbo
Turbo flänsadapter
Turbo flänspackning (er) från Ordet jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Skruvmejselsats
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil på en fast, plan yta, och dra åt parkeringsbromsen. Höj framsidan av din bil med en domkraft. Stöd vardera sidan av chassit på en pallbock så att du tryggt kan arbeta under bilen.
2

Ta bort alla motordelar som begränsar åtkomst och borttagande av turbon, som är monterad på grenröret . Vanliga motorkomponenter som kräver avlägsnande inkluderar plast motorhuven, avgasgrenrör värmesköld och motor plastskyddet. Observera riktningen att turbon ska lossna från grenröret och ta bort alla komponenter som kommer att vara i vägen för att lyfta turbon fri från motorrummet.
3

Lägg ut en olja drain panorera under oljeavtappnings bulten på undersidan av motorn. Ta avloppet bulten och låta motoroljan till fullo rinna. Detta är för att hålla motorn oljan rinner ut när du tar bort turbon, som smörjs med motorolja. När oljan är klar dränering, byt avtappningspluggen.
4

Lossa slangen ringen som håller fast intaget på turbo inlopp, sedan loss insugningsröret från turbon. Lossa slangen ringen som håller fast intercooler rör till turboaggregatet utlopp, och lossa intercooler rören från turbon. På undersidan av turbon, ta bort skruvarna som håller fast avgasröret stupröret till turbo luftutsläpp. Koppla bort eventuella olje-och vakuumledningarna som är anslutna direkt till turboaggregatet.
5

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast turbon till grenröret, jämnt fördelade längs turbo flänsen. När dessa skruvförbindning lossas, kan turboladdaren lyftas fri från fordonet. Observera att på vissa motorer, kan det vara lättare att ta bort aggregat ur under motorn. Om detta är fallet, helt ta bort stupröret genom att avlägsna de avgaser bultar som håller fast fallröret till den katalytiska omvandlaren. Du kommer då att kunna arbeta turbon fri från motorrummet underifrån bilen.
6

Placera en ny fläns packningen på grenröret, sedan installera din bolt-on turbo med motsatt förfarande du använde för att ta bort lager turbo. Några uppgraderade turboladdare kan innehålla en större montering fläns som är kompatibel med din nuvarande avgasgrenrör. Om detta är fallet, installera en turbo fläns adapter mellan turbo och avgasgrenrör. Flänsadaptrarna har en avsmalnande design för att rada upp den uppgraderade turbo s fläns med ett avgasgrenrör som har en mindre flänsen. Om du använder en fläns adapter, se till att installera två flänspackningarna, en på vardera sidan av adaptern.
7

Installera om alla komponenter stock motor som du tog bort för att komma åt turbon. Ta bort locket olja fyllning på toppen av motorn och fylla på olja i motorn. Avlägsna domkraften från under chassit och sänker din bil utanför på domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87218.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.