Fördelar med en kall-luft intag

Lägga till en kall-luftintag till fordonets motor kan öka motorns effekt och ger många andra fördelar. Det är en viktig tillgång för ett fordons förbränningsmotor systemet, och förbättrar prestanda på både motorn och förgasaren. Mekanik

Förbränningsmotorer får sin ström från en återkommande cykel av mini explosioner. Motorblocket innehåller ett antal förbränningskammare kallas cylindrar, var och en med en kolv i en ände. Förgasaren ger tillräckligt med bränsle för att kompensera för den mängd luft i cylindern, och blandningen av luft och bränsle antänds av en gnista från tändstiften. Explosionen driver kolven ut ur cylindern, och kraften till denna reaktion skapar energi för motorn. Kolven studsar sedan tillbaka in i cylindern, och cykeln börjar igen.
Kapacitet

Den mängd syre som finns tillgänglig i cylindern begränsar graden av bränsle som tillhandahålls av förgasare. Detta i sin tur begränsar storleken av explosionen i cylindern. I syfte att öka effekten, är det nödvändigt att öka den mängd luft som finns tillgänglig i cylindern. Utan ett insugningssystem, luften i cylindern som tillhandahålls av kolven, vilket skapar en sugeffekt när denna tvingas ut ur cylindern av explosionen. En kall luftintaget systemet har en större ventil som tillåter en större volym luft som ska lämnas till varje cylinder.
Effektivitet

kall-luft intag kyler luften som passerar igenom. Kylning av luften ökar dess massa, vilket gör att cylindern att fyllas med en högre koncentration av syre. Dessutom expanderar den kylda luften mer som sin uppvärmda, vilket skapar en ännu större explosion, öka kraften i motorn.
Prestanda

Cirkulerande kall luft genom motorn hjälper till att hålla den svalna och förbättra dess funktion. Ökade syrenivåer skapar en renare förbränning, eftersom syre brinner mer effektivt än ett liknande prov av luft. Den ökade effektiviteten och svalare temperaturer i motorn översätta till bättre bränsleekonomi och bidrar till ett längre fordon livslängd.
Överväganden

Cold-luftsug är efter- marknads-komponenter, och som sådan kan påverka fordonets garanti. Dessutom, på grund av det faktum att de kyla luften som löper genom dem, är det möjligt för is att bilda inom inloppssystemet vid kall väderlek.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94945.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.