Live Vs . Individuell fjädring bak

Medan de flesta bilar kommer nu med en individuell hjulupphängning som tillåter vänster och höger hjul för att arbeta över olika ytor , en del fortfarande använder en levande eller solid axel i bak . Grunderna

Mellan chassit , eller ram , av bilen och dess hjul ligger fjädring , vilket gör att hjulen att driva något oberoende av resten av bilen och ger balans .
< Br >
Live Axle

en levande axel är ett enda stycke metall som förbinder de båda bakhjulen till drivlinan och ger kraft i bakre fordon fyrhjulsdrift .
< br >
Independent Rear suspension

En individuell fjädring bak har två axlar , en driver varje hjul medan den differential som fördelar kraften till axlarna är fastsvetsade i chassit .
< br > Fördelar

En levande axel är enklare till sin konstruktion och att reparera , och är mer billig än alternativen . En individuell fjädring bak ger en jämnare gång och kan modifieras för vissa egenskaper .
Nackdelar

IRS är mer komplex än en levande axel , och som ett resultat väger mer . Å andra sidan kommer en bil med en levande axel har båda bakhjulen reagera om man är på en ojämn yta .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95171.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.