Hur du ändrar en axel Utväxling Från 3,73-4,10

Att ändra drevuppsättningen i bilen från en 3,73-4,10 förhållandet kommer att ge något bättre acceleration, till priset av något sämre bränsleekonomi. Medan det exakta förfarandet för att byta redskap varierar beroende på din specifika fordon, generellt sett det kräver att du byta ut växeln satt i den bakre differentialen. Detta kräver avlägsnande av de bakre bromsarna och eventuell borttagning av bakaxlarna, följt av avlägsnande av den bakre kugghjulssatsen. Saker du behöver
omfattande uppsättning handverktyg inklusive skiftnycklar och hylsnyckelsats med förlängningar
Torx bits eller andra särskilda verktyg för att ta bort bakre ABS-sensor
Breaker bar
4.10 gear set
Bakre differential packning
Bakre differential vätska
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen och använda en hydraulisk domkraft för att lyfta den bakre och placera den på pallbockar. Ta bort hjulen och sedan ta bort de bakre bromsarna. De bakre bromsarna kommer typiskt att hållas till den bakre rotorn med två bultar. Ta bort bromsok och buntband dem ur vägen, se till att du inte lägger någon vikt på den bakre bromsledningen.
2

Ta bort C-clips som håller fast de bakre axlarna, ta sedan bort botten bultar på bakre differential. Låt vätskan rinna ut ur differentialen. Vissa fordon kan ha dedikerade avtappningspluggar på den bakre differentialen kåpan, i vilket fall dränera den bakre differentialen via avtappningspluggen. Förvänta någonstans 1 till 3 liter vätska att rinna ur differential, så se till att ha en kastrull för att fånga upp vätskan. Ta bort den bakre differential genom att lossa fästskruvarna, som kan numrera från åtta till 12 bultar.
3

Ta bort den bakre låsbulten med en skiftnyckel, vrid sedan bärare för axeln glida ut. Skjut in halvaxlarna att avlägsna C-clips och skjut halvaxlarna bort från centrum bäraren. Ta bort hållaren locken med en hylsa och lång spärrnyckel. Använd en stor bändjärn att driva transportören uppåt och lossa den från huset. Med transportören ut, kommer du att kunna frigöra drivaxeln genom att placera ett slag i låsläge, sedan använda en gummiklubba för att driva drevet ut.
4

Använd en lageravdragare att ta bort det gamla lagret i drevet, och tryck sedan på lagret på nya drevet. Installera pinjongen med en ny krossa hylsa. Shim bäraren att se till att det är centrerat. Skruva den nya växeln i differentialen och dra åt bulten. Montera kugghjulet differential ringen, och se till att shims korrekt. Sätt tillbaka locken och vridmoment ditt tillverkarens specifikationer.
5

tillbaka axeln och installera om C-klipp till differentialen, följt av spindel växel stift. Sätt tillbaka differential lock med en ny packning, sedan fylla differential med ny vätska. Var noga med att sakta köra några figur 8 mönster att försäkra vätska distribuerar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87061.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.