Hur man gör min Dodge Turbo Loud

Dodge har använt ett antal turboladdade fyrcylindriga motorer under åren, främst under 1980-talet och 90-talet. Dodge turbo-fyra utveckling nått något av en höjdpunkt med 2,2-liters, som utvecklades snabbt ett rykte för stor makt potential och ekonomi i lika stora mängder. Men medan den turbo-fyra tystnad var ett av de starkaste drag under 1980-talet, dagens prestanda entusiaster tenderar att föredra en lite mer bombast i sin avgasljud. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Welder och förnödenheter svetsning
ventilerad huv kit
Cat-back avgassystem kit
Kall luftintag kit
Blow-off ventil kit

Visa fler instruktioner
1

Bolt på en eftermarknad ventilerad huv eller installera en huva vent. Beståndet huv dämpar ljudet med hjälp av en tjock matta, ta bort mattan kommer att ge mer av din motor ljud fly ramarna för motorrummet, men det kommer också att göra det möjligt för turbo s värmen att tränga din färg. För att evakuera värme, kan du skruva på en eftermarknad ventilerad huv om det finns en för din applikation, eller du kan klippa ett hål i huven och skruva en universell vent över öppningen för att släppa värmen.
2

Ta beståndet montering luftintag och insugsljuddämparen (om sådan finns) och installera en kall kit luftintag. Installation förfaranden varierar beroende på applikation, men att installera ett friare flödande mjölkuppsuget kommer att ge mer av turbo jet-liknande gnälla att göra sin väg ut ur motorrummet. Med en mycket kort, stort rör, kan turbon gnälla slut faktiskt upp starkare än avgasljud även efter installation av en eftermarknad avgassystem.
3

Installera en ny turbo ned-röret (röret som ansluter turbo till katalysator) och en eftermarknad cat-back (katalysator tillbaka) avgassystemet. Återigen kommer installationsanvisningar varierar kraftigt genom ansökan, men denna regel gäller endast unbolting beståndet rören och följa instruktionerna för att sätta de nya på plats. En eftermarknaden avgassystem skulle vara den allra första uppgraderingen för de flesta motorer, men i det här fallet är det något underordnad eftersom turbo avgaserna kommer alltid att förbli ganska tyst.
4

Borra ett hål i turbo-till-motor rör och svetsa en blow-off ventil till den. Blow-off ventiler är tryckutjämnande ventiler som vent öka när gasspjället plötsligt stängs. Detta hjälper till att förhindra en plötslig stegring av trycket i röret och potentiella turbo skador. Blow-off ventilerna avger en uttalad svischande eller vissla när du flytta, kombinera en blow-off ventil med en ventilerad huv och kall luft intag och alla tre blocken kommer att veta vad du har under huven
. Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87060.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.