Vad är Overdrive i en bil Transmission

I mekaniska termer, det finns tre typer av enhet: underväxel (där växellådans utgående axeln roterar långsammare än input), direktdrift (där ingång och utgång är ansluten och vrida samma hastighet) och overdrive. Overdrive är motsatsen underväxelns, den utgående axeln roterar snabbare än den ingående axeln till lägre motorvarvtal och spara bränsle. Manuell Beskrivning

Overdrive i en manuell växellåda är mycket enkel. Manuella växellådor använder en in-och utgående axel som är parallella med varandra i det fall, och är anslutna genom en serie kugghjul. Om växeln på den ingående axeln är mindre än de matchande växlar på utmatningen stängs utgången långsammare och du har underväxelkopplingens. Om den ingående axeln växlarna är större, blir den utgående axeln snabbare och du har överväxel.
Auto Beskrivning

Vetenskapen bakom automatiska överväxel växellådor är lite mer komplicerat än den som används i manuella enheter. Automatiska växellådor har en "global" gearset baktill, som innehåller en central "sun" växel ansluten till ytterhöljet s "kuggkrans" med mindre "planet" redskap som passar mellan dem. Om du låser den yttre ringen på plats och skickar ström genom centrum solhjulet, kommer de mindre planetdreven omloppsbana runt solhjulet. Eftersom de är fysiskt mindre än solhjulet, kommer planethjulen roterar långsammare än solen (som ger dig en underväxelns ratio). Om du låser solhjulet på plats och skickar ström genom de små planetdreven kommer planetdreven snurra betydligt långsammare än den stora yttre kuggkrans (vilket ger dig en växel överväxel överst).

Syfte

allt under bilens toppfart, producerar din motor betydligt mer hästkrafter än det kräver bara att bibehålla hastigheten. Till exempel kan en £ 3000 bil behöver endast 40 hästkrafter med en marschhastighet på 55, men motorn kan producera tredubbla att på sin 55 mph kryssning RPM. Ytterst bilen vindar bränner tre gånger bränslet som behövs för att bibehålla den hastigheten på plan mark. Overdrive tappar motorn ner till ett lägre varvtal, där den gör mindre ström och förbrukar mindre bränsle.
Prestanda

Overdrive möjliggör en mycket mer acceleration-orienterad slutväxeln ( påkörning) utväxling, vilket ger bättre linjärt prestanda utan att påverka bränsleekonomin. Den överväxel enheten kommer att göra bilen agerar som om det har gas-sparare utväxling istället för drag-race utväxling. I vissa tillämpningar överväxeln kan också fungera som en "splitter" för att effektivt fördubbla antalet nyckeltal växel.
Add-On Overdrive

Add-on overdrive enheter (även känd som "splitters" i lastbilsindustrin världen) är huvudsakligen små, två-växlade som bult till baksidan av din befintliga transmission. En splitter ger dig inte bara en överväxel för cruising, kan det hjälpa till att hålla din motor i sin mest effektiva RPM band genom att ge dig en "växel-mellan-the-växlar." En splitter vänder effektivt en treväxlad till en sexväxlad och en fyrväxlad in en åtta hastighet. Exempel: ans växel (splitter off), första-och-en-halv (splitter på), tvåan (skift, splitter off), andra-och-en-halv (splitter på) och tredje växeln (skift, splitter off) . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84066.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.