Hur man installerar rotorer broms

Det finns flera olika typer av rotorer broms som kan installeras för att uppgradera ett fordons bromssystem, som alla har funktioner som förbättrar rotorns förmåga att avleda värme under upprepad och aggressiv bromsning. Slitsade rotorer har slitsar bearbetas i deras ansikte att hjälpa avleda värme under aggressiv bromsning. Cross-borrade rotorer har hål borrade genom rotorn för värmeavledning, medan ventilerade rotorer har öppningar i kanten av rotorn mellan de främre och bakre ytor. Vissa rotorer har alla dessa tre funktioner. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Brake Cleaner Review Rags
platt skruvmejsel set
hylsa och spärrskaft
Torx bits (vissa bilar) katalog Allen skiftnycklar ( vissa bilar) katalog Tråd eller snöre
Visa fler instruktioner
1

Lossa ratten s muttrarna. Palla upp fordonet och placera den säkert på pallbockar. Om du har tillgång till ett fordon hiss, höja fordonet till en nivå där bromsarna är lätt åtkomliga. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Spray bromsarna frikostigt med broms renare. Använd en ren, torr trasa torka bromsdelarna med en trasa tills de är fria från smuts, olja och eventuella föroreningar.
3

Inspektera baksidan av bromsok där tjockleken är bultad till bromsok fästet. Tjockleken kommer att hållas på med två bultar, som kan ha en fjäder klämma fast dem. Om det finns en fjäder klämma, bända bort det med en platt skruvmejsel, noga med att inte böja det. Bultarna själva kan antingen vara konventionella bultar, insexskruvar eller en stjärna-formad Torx skruv. Avlägsna bultarna med uttaget, Ratchet och en breaker bar och ställ dem åt sidan.
4

Skjut tjocklek av av rotorn. Eftersom bromsok kommer fortfarande vara fäst vid bromsledningen, måste du stödja bromsledningen så att vikten av det är inte på bromsledningen, vilket potentiellt skulle kunna skada ledningen. Ett sätt att stödja bromsok är att knyta den till suspensionen upprätt med en zip-slips eller en metalltråd.
5

bort bromsok monteringsfäste med en hylsa och spärrnyckel om det hindrar rotor från att tas bort. Detta kommer inte att vara nödvändig på alla fordon. Inspektera konsolen eller kontakta din verkstadshandbok för detta steg.
6

Drag av rotorn från navets. Vissa rotorer hålls på med ett större center mutter som måste tas bort med en sockel, medan andra hålls med två ställskruvar som fördjupning i ytan av rotorn. Vissa rotorer glider helt enkelt av. Om rotorn fryses från fukt och rost, knackar det från baksidan med en gummiklubba.
7

Rengör monteringsytan där rotorn är installerad. Om du vill kan du också placera några antikärvningsmedel på monteringsytan för att underlätta framtida rotor borttagning.
8

Rengör ny rotor med broms renare och torka den med en ren, torr, olja -fri trasa. Skjut in den nya rotorn på navet. Om den togs bort, bult bromsok fästet igen. Skjut bromsok över rotorn och sätt tillbaka bromsok bultar med uttaget.
9

Upprepa stegen ovan för de övriga tre hörnen på bilen. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95139.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.