Hur man installerar ett Transmission Cooler i en F-250

F-250 är en trekvarts tons lastbil som har varit i produktion av Ford Motor Company sedan början av 1950-talet. Trekvarts tons lastbilar används ofta för tunga applikationer såsom dragande stora belastningar och dra släpvagnar. Hårt arbetande lastbilar lägger mycket stress på sina sändningar, speciellt automatiska växellådor. När en automatisk växellåda arbetar hårt, producerar den värme, och överskottsvärme kan leda till dyra reparationer eller till och med transmissionsfel. En extra kylare kan hjälpa din sändning arbeta hårdare och längre. Saker du behöver
Auxiliary svalare växellådsolja och monteringssats
Transmissionsolja
Skruvmejsel
Open end skiftnyckel satt
Brukskniv
Visa fler instruktioner

1

Starta en sval eller kall motor och sätta transmissionen i enhet med foten på bromsen. Kör motorn i tio sekunder. Stäng av motorn. Kontrollera temperaturen på de två metall linjer som går från transmissionen till kylaren genom att röra linjerna med handen. Den kallare av de två linjerna är returledningen.
2

Smörj ändarna av slangen från monteringssatsen med lite transmissionsolja. Skjut två av de inkluderade kläms fast på slangen. Tryck på slangändarna på de svalare rörkopplingar, bildande en ögla. Skjut en klämma till inom 1/4-tums av varje ände av slangen. Dra åt klämmorna med en skruvmejsel. Dra inte åt, slangändarna ska inte bukta ut under klämman Addera 3

Bestäm en plats för den extra kylaren.. Placera den nya kylaren framför luftkonditioneringen kondensor om möjligt, med beslag pekar uppåt eller åt sidorna i stället för nedåt. Montera kylaren på önskad plats med hjälp av hårdvara från tillverkaren.
4

Koppla line överföring retur från kylaren. Undvik skador på linjen genom att använda någon skiftnyckel för att lossa linjen montering medan du håller kylaren montering med en annan skiftnyckel. Installera lämplig adapter på kylaren montering, återigen med två skiftnycklar.
5

Route öglan på slangen från kylaren till kylaren adaptern. Kapa slangen till önskad längd med hjälp av en mattkniv. Skjut en slangklämma på varje ände av slangen. Om kylaren är monterad med fästanordningar på sidan väljer slangen kommer från botten av den nya kylaren och tryck på änden på adaptern. Flytta bygeln till inom 1/4-tums på slutet och dra åt. Fäst den andra slangänden på överföring returledningen och dra åt klämman.
6

Starta motorn och kontrollera tätheten. Kör motorn i två minuter. Känn svalare linjerna för att se båda är varm, vilket indikerar vätskan flödar ordentligt. Kontrollera nivån transmissionsolja och tillsätt vätska om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87003.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.