Hur man installerar BMW 540i E39 Short Shifter

En kort shifter är en prestation modifiering som förbättrar övergången kast av en BMW genom att förkorta avståndet spaken färdas när föraren byter växel. Detta i sin tur gör att bilen känns mer sportig och lyhörd. Det finns flera märken av Short Shifter kit som finns för E39 generationen av BMW 5-serie. Detta borde vara en relativt enkel del för dig att installera, och det kommer att resultera i en omedelbar och märkbar förbättring i din körupplevelse. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
skruvmejsel
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Allen skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på ett plant underlag. Höj den främre änden av BMW med en domkraft och sänka bilen på pallbockar för stöd. Om du har ett par ramper, köra framför bilen upp på dem.
2

Ta bort växelspaksknoppen inuti BMW genom att dra den rakt upp. Var försiktig så att du undviker smällde själv i ansiktet när vredet dyker upp. Ta övergången stöveln genom att dra den åt sidan och sedan ut ur konsolen. Avlägsna isoleringen och gummistövel ligger under den yttre stöveln. Addera 3

bort kopplingen behåller C-klipp från under BMW genom att skjuta bort det med en lång skruvmejsel. Kitet kommer med ett nytt klipp, så du behöver inte oroa dig för att skada den när du tar bort det.
4

Använd det verktyg som tillhandahålls med shift kit för att flytta låset på växelreglaget 1/4 varv moturs. Avlägsna shifter.
5

Justera höjden av växelspaken som medföljde shifter kit till önskad höjd med en insexnyckel. Lossa skruven längst ned på shifter, justera höjden och dra åt skruven.
6

Montera lagren som kom med satsen på nya shifter. Konsultera anvisningarna som följde med växeln för att bestämma rätt ordning för att installera lager och bussningar.
7

Installera den nya växeln. Den shifter snäpper på plats, så du behöver inte använda det verktyg som användes för att ta bort den gamla växeln. Montera den nya växelspaken stoppbygeln genom att trycka på den med båda händerna. Detta kan ta avsevärd ansträngning.
8

tillbaka gummiskydd och isoleringen över växelspaken från insidan. Se till att starta och isolatorn är tätt och korrekt installerad. Sätt tillbaka det yttre skift stöveln. Sätt tillbaka växelspaksknopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95634.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.