Hur man bygger en LS1 för Turbo Applications

Den LS1 Gen III är en mycket uppskattad Chevrolet small block V8 som ersatte LT1 i GM-produkter från 1997 till 2005 då den ersattes av den LS2 Gen IV. Medan en kraftfull motor, kan lägga en turbo till LS1 dramatiskt öka makten. Installera en turboladdare är en komplicerad och tidskrävande process eftersom LS1, med sina gjutna kolvar och hög kompression, är inte en bra turboladdning kandidat i lager formulär. Detta projekt kan bli lättare med en eftermarknad turboladdning kit. Saker du behöver
omfattande uppsättning handverktyg, inklusive Hylsnyckelsats och skiftnycklar
Flared-end skiftnycklar
Hydraulisk domkraft och pallbockar
Turbo kit och tillhörande komponenter
Visa mer Instruktioner
1

Installera en smidd botten montering. Turbomotorer utsätts för betydligt högre värme nivåer än en naturligt aspirerade motorn. För att hantera värmen och detonation, kastade interna stavar och kolvar bör ersättas med smidda enheter. Du kan också uppgradera till en hög hållfasthet vevaxel. Smidda internals gör att du kan köra högre boost.
2

Uppgradera till låg kompression huvuden och kolvar. En kritisk sätt att förbättra turboladdarens prestanda är att sänka kompression eftersom detta fördröjer detonation, som är den vanligaste dödsorsaken för en motor. Sänkning kompression kan göras på flera olika sätt, till exempel välja låg kompression, skålen-stil kolvar, bearbetning huvuden och använder tjockare huvudet packningar.
3

Installera LQ4 grenrör truckens avgaser och turboladdare , kör oljeledningar till oljetråget och linjer kylvätska till rätt kyla turbon De LQ4 grenrör är kompakt och sitter nära motorn, med avgaserna samlaren pekade nedåt. Detta ger ett bättre utrymme för turboladdarens placering bakom och under motorn jämfört med grenrören factory avgas.
4

Lägg en tankningsoperation kit. Turboladdare ökar luft via komprimering så det måste finnas en motsvarande ökning av bränsle för att ge optimal förbränning. För att stödja turbo s bränslepåfyllning behov, måste du installera större spridare, en high-flow bränslefördelningsröret och en uppgraderad bränslepump. Installera en turbo utan att uppgradera bränslesystemet kommer att skapa ett farligt mager blandning i motorn.
5

Besök en kvalificerad tuning affär att ha din LS1 trimmad. Tuning är avgörande för säkerheten när motorn har ställts in, och det brister i tuning kan leda till allvarliga motorskador från alltför magra förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86953.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.