Hur fungerar en bil Ground Strap Arbete?

Automotive elsystem är skenbart enkla och härdig, men de har några svaga länkar. Marken bandet och jordning system som hjälper till att hålla ditt system enkelt kan också bevisa sin undergång, vilket fordonets hela driftstörningar till följd av några små slitna ledningar. Elsystem Basics

själva elektriciteten är förflyttning av elektroner längs ett substrat, som kallas en Elektricitet finns i två former, antingen växelström "ledare." - Där elektronerna "vibrera" fram och tillbaka längs ledaren - eller likström, där elektroner springa runt kretsen i en enda riktning. I en likström system som det som används i bilen, elektronerna flödar ut från batteriets pluspol, via bilens elsystem och apparater och tillbaka till batteriet genom sin negativa pol.
Power Flow

Bilens chassi och motorblocket faktiskt fungera som en del av sitt elsystem. Batteriets minuspol ansluts till bilens ram via en kort längd av kabel, liksom de elektriska tillbehör och motorblocket. Elektroner strömmar från batteriets pluspol flöde genom tändsystemet, chassi lampor, instrumentpanel, bränslepump och allt annat som använder el, och tillbaka till batteriet via metallchassi. Använda själva ramen som en del i elsystemet nedskärningar med hälften mängd tråd som behövs för att bygga bilen. Marken rem Addera ditt Ground Strap Funktion

eller jordkabel är den kabel som ansluter motorblocket till chassit, eller ibland direkt till den negativa batteripolen. Remmen sluter kretsen för elektriska tillbehör jordade till motorblocket stället för direkt till chassit. Tillbehören kan innefatta tändsystemet, generator eller valfritt antal sensorer. Av dessa kräver generatorn mest makt flödet eftersom den producerar uppåt av 200 ampere för att ladda batteriet genom sin positiva effekt tråd.
Ground Strap Underlåtenhet

Mest marken Banden är inte sladdar eller kablar som du normalt kanske tänker på dem, de är mer som band av flätat stål som saknar någon form av isolering. Över tiden, konstant motorns rörelser och vibrationer kan träna härda de enskilda strängarna av stål i flätan, vilket får dem att knäppa. När jordledningen blir komprometterat, kommer allt som förlitar sig på det att försvaga, inklusive startmotor, generator och tändsystem. Resultaten kan innefatta ett kroniskt dött batteri, hård start och feltändningar resulterar i dålig bränsleekonomi, förlust av makt och en trolig kontrollera motorn ljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96821.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.