Vägbeskrivning För att installera en varvräknare

En varvräknare är en motor varvräknaren vanligtvis omvandling av elektrisk ström från tändspolen till en mätbar mätare visar varv per minut på motorn. Installera en varvräknare hjälper föraren att förstå utbudet av motorvarv inom en förändring i växel. Denna information hjälper till att producera optimala växlingar i en manuell växellåda, eller en förståelse av de växlingar i en automatisk växellåda. Mest efter försäljning varvräknare tillverkarna tillhandahåller en generisk modell för att installera i fyra-, sex-och åtta-cylindriga fordon. Instruktioner
1

Se tillverkarens instruktioner för att avgöra om du behöver för att ställa in varvräknare i förhållande till din motorns cylinder nummer. Justera inställningen på baksidan på varvräknaren enligt din modell typ.
2

Hitta en position för varvräknare i fordonet för att ge en fri sikt över ratten för föraren. Se till att positionen inte skymmer en drivande sikt över vägen eller störa manövrerbarhet ratten. Typiskt, fäst varvräknare på rattstången med en slangklämma.
3

Koppla bort den negativa batterikabeln innan du börjar kabeldragning varvräknaren. Använd en borrmaskin för att göra en 3/8-tums hål genom fordonets brandväggen i motorrummet. Montera en gummigenomföring med ett centrumhål i borrhålet för att skydda varvräknaren trådarna från grov metall kanter.
4

Trä gröna tändspolen tråd och den svarta nolledare genom tätning och in i motorn bay. Anslut nolledaren till marken via omålad metall, såsom chassit eller motorupphängningar. Anslut kabeln tändspolen till den negativa polen på tändspolen.
5

Anslut den röda kabeln tändningslåset till tändningslåset kabeln i säkringsdosan. Anslut den vita ledningen varvräknare belysning på instrumentbrädan belysningskabeln i säkringsboxen. Återanslut bilens negativa batterikabeln att återinföra den elektriska kretsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86804.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.