Välja färg för glasfiber

Att välja rätt typ av färg för glasfiber delar kommer att hjälpa din del håller längre och ser bättre ut för den tid den är i bruk. Det kan också lägga till ytterligare kvaliteter som läppglans, matt finish och lyser som kan göra din nya delen matchar dina gamla delar, eller ge vad det är du ska bygga det utseende du vill. Instruktioner
1

Utvärdera glasfiber delen du gör. Hur stort är det och vad är din budget för färg? Många färger blir ganska dyrt, så var beredd att spendera en hel del för att skydda ditt nya projekt.
2

Bestäm vilken typ av finish du vill att ditt objekt ska ha. Glasfiber färger finns i högblank, glans, matt och platt finish. Dessutom kan du hitta färg flagar metall som kan lägga ytterligare struktur och en unik flashiga utseende. Addera 3

Bestäm vilken typ av skydd du behöver från vatten och solljus. Båda kan orsaka skador på glasfiber över tid, eftersom glasfiber är känslig för intrång av vatten och solljus orsakar hartser att bryta ner. När du bestämmer dig för det, kan du börja att begränsa dina val. Många gelbeläggningar, som i grunden glasfiber-liknande geler med pigment i dem, inte hålla sig väl för solljus. Andra färger ger tjockare skikt och mer skydd mot hack och repor.
4

Välj en färg baserad på typ av glasfiber du använt. Om du använder en glasfiber epoxiharts, överväga att använda en epoxy-baserad färg. Interlux gör en bra epoxi-baserad färg för marina användningsområden. Om du använder en polyester-harts, är en polyester-baserad färg ett bra val. Båda kommer att fästa bättre på ytan eftersom deras föreningar är likartade.
5

Bestäm om du vill använda en egen torkning eller katalysator torkning glasfiber färg. Catalyst torkning färger måste blandas med en torrare för att torka. Fördelen är att du kan påskynda torktiden genom att lägga till mer förening och torkning av delen vid en högre temperatur. Nackdelen är den ytterligare blandning inblandade.
6

Utvärdera ytan av delen. Om det finns små spår eller gropar är en självutjämnande glasfiber måla ett bra val. Dessa färger kommer faktiskt söka gropar och fylla dem först, skapar smidigast möjliga yta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82934.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.