DIY Water Vapor System för en bil

Om du kör en sportbil som är turbo eller kompressor, är din motor mer benägna att överhettas än en sugmotor. Detta kan orsaka knackar eller pinga och kan även skada rörliga delar. Vattenånga injektion löser problemet genom att sänka cylindertemperaturen att förhindra för tidig antändning av bränsle /luftblandningen. Detta kan rädda din motor från en tidig förbränning som sker innan kontakten eld, som kallas detonation och kan förstöra dina kolvar, stavar och ventiler. Saker du behöver
2 till 4 liter mörk plastflaska
Stora och små buntband (buntband) katalog 4 millimeter innerdiameter böjlig plastslang
syl (syl med en avfasad spets)
21 till 25 gauge dubbeländad medicinsk nål
epoxilim
Dubbla lager nylon mesh (från strumpbyxor nertill) katalog Saxar
Tjock gummiband
Friend
Visa fler instruktioner
1

Montera vattenflaska. Hitta en plats som är nedanför förgasaren för att förhindra att gravitationen från att påverka vattenflödet foder. Det är också bra att vara tillräckligt nära avgasgrenröret att värma upp vattnet utan att smälta flaskan. Hitta en bra plats som har en stationär horisontell eller vertikal struktur och säkra din flaska till det med de stora buntband.
2

Kapa plaströret till rätt längd. Sträck på plaströr från locket på din vattenflaska till vakuum munstycke på din förgasare. Lämna tillräckligt slack att fästa slangen till motorrummet med små buntband (plus en extra fot för att testa) och avbröt resten med din sax. Addera 3

borra ett hål i locket på vattenflaska. Ta av korken din vattenflaska och borra ett hål i mitten av det med din syl som är precis lagom stort för plastslang för att passa igenom. Din hål behöver inte passa slangen eftersom eventuella luckor kommer att låta luft blöder in och ersätta det vatten som det går ut.
4

Montera nålen i plaströret. Du måste testa varje nål 21-25 gauge för att hitta den som är bäst för din motor. Om motorn går dåligt med en 21 gauge nål, klipp av slangen där nålen är installerad och lim i nästa storlek upp. För att göra detta, blanda din epoxy enligt anvisningarna och tillämpa den på den gängade plast bas för din dubbelkanyl. Nu vrid nålen basen i änden av slangen som kommer att anslutas till din förgasare är vakuum munstycke och låt epoxin torka.
5

Installera nylonnät på plaströret och skjut in röret i vattenflaska. Skär fållen av en strumpbyxa med din sax och sträcka ut den över änden av slangen som kommer att glida inuti din vattenflaska. Nu sätts gummibandet över den för att hålla den på plats och skjut in röret genom hålet i kapsylen till slutet vilar på botten av din flaska.
6

Anslut plaströret till gummi förgasare munstycksrör. Dra gummislang av din förgasare munstycke och se till att den är flexibel och knäcka gratis. Nu punktera den på en flack vinkel med din nål och foder i nålen tills du ser det inuti röret. Använd en liten klick epoxy för att täta gummislang där nålen in och ersätta röret på förgasare vakuum munstycke.
7

Testa vattenånga injektion. Har en vän starta motorn och titta på flaskan och plaströr för att vatten sugs in i förgasaren är vakuum munstycke när din vän vapen motorn men inte när det är tomgång. Medan du ändå håller på, lyssna på din motor och om du hör pinga eller knackar, eller om den går ojämnt, måste du testa högre nålar tills det låter rätt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86803.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.