Ford 4.9L Power Tips

Den 4,9-litersmotorn har varit Fords val för V-6 kraftverket i sin Ford F-150 lastbilar sedan 1965. Sedan starten, har människor försökt att uppgradera bilens utrustning för att öka hästkrafter produktionen i ett försök att matcha de större V-8 motorer som finns i de högre prissatta F-150 modellerna. Airflow

Huvudprincipen för att skapa hästkrafter är att få in mer luft i motorn för att förbättra motorns förmåga att effektivt förbränna mer bränsle. Fabriken luftintaget är mycket restriktiv, eftersom den är inkapslad i plast (sen modell bränsleinsprutning Fords) eller metall (tidig modell förgasare Fords) med mycket små inloppshålen att suga in luft i filtret. Moderna high-flow luftfilter, allmänt känd som kall-luftintag, öka hästkrafter eftersom de ger mer luft i motorn. K & N Filter hävdar sina cold-luftintag kommer att lägga över 10 hästkrafter på en sen modell 4,9-litersmotor.
Upgrade bränsleintag
p Om du väljer att lägga mer luft i din 4,9-liters motor, måste du öka flödet av bränsle i motorn. Om din motor är försedd med en förgasare, kan du köpa helt enkelt en större förgasare och installera det på insugningsröret. Om din motor är försedd med en sen modell spjällhuset, har du fler alternativ. Du kan köpa en programmerare som gör att du kan manipulera bränsle inställningar för att driva mer bränsle i motorn, eller så kan du uppgradera till ett större spjällhus, som automatiskt kommer att kalibrera datorn för att möjliggöra mer bränsle. En programmerare är en bra idé om du tänker göra fler ändringar i ett fordon för att lägga makten. Programmeraren kommer att möjliggöra ytterligare ändringar i datorn, medan ett spjällhus kommer bara göra ändringen en gång.
Få ut luften ur

F-150 är utrustad med ett avgasrör som samlar varje sida hos utblåsningsgrenröret in i ett rör som sträcker sig till baksidan av fordonet. Detta kallas en enda avgassystem och är ytterst restriktiv. Om gasen inte kan läcka ut från fordonet, kan luften inte få in i bilen. Installera ett dubbelt avgassystem kommer släppa ut gas från fordonet i mycket snabbare takt. Detta gör att ett fordon för att öka hästkrafter dramatiskt när den används tillsammans med high-flow ljuddämpare. Det är också ett bra sätt att ge din 4,9-litersmotorn en aggressiv avgasljud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83881.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.