Vad är en H Avgasrör används för?

En H avgasröret fått sitt namn från sin form. Det har höger och vänster rör kopplade till en inspark. The H röret utgör en del av ett dubbelt avgassystem. Som en del av detta system, hjälper H röret för att hålla din bil motor säker. Struktur

Enligt Walker Supports "Exhaust 101" artikeln, fäster H röret vanligtvis till antingen en huvudledning eller en katalysator. Header rören samlar avgaser från varje cylinder i bilen och hänvisa dem till H röret. Katalysatorer är avgasrening som försämrar motorns föroreningar. H röret fungerar som en av de mellanliggande rören i ett dubbelt avgassystem, hjälper till att filtrera utsläpp och gaser bort från förbränningsrummen på din bil.
Syfte

Enligt Mopar Muscle Magazine artikel om Dodge Challenger avgassystem, H pipe huvudsak tricks bilens dubbla avgassystem att tro att det är större. Rörets tvåarmad struktur sänder övertryck från gaser från en arm av röret till den andra. Detta gör att när det inte finns någon avgaspuls på den andra sidan, som bygger upp mer tryck i röret än normalt. I en H pipe, motor gaser följer minsta motståndets väg (rakt igenom varje rör arm) istället för att gå 90 grader genom varje rör och in i den andra halvan av det dubbla avgassystemet. The H rörets tvåarmad systemet härmar även din motor cylinderraderna och hjälper till att balansera dem, enligt Street Directory hemsida. Detta är vad som gör H röret en effektiv del av ett dubbelt avgassystem.
X Pipe

Nyare bilar med dubbla avgassystem ofta har X rör i stället för H-rör. Detta beror på att X rör design är enklare än den hos H-röret. De två armarna kan gå med på en enda plats, minska buller och synkronisera avgaspuls av båda maskinrummen cylinderraderna istället för att växla mellan dem.

Enligt MOPAR Magazine, H rör är effektiva i dubbla avgassystem, men X rören förbättra tiden gasrespons och jämna avgasflödet. Detta ändrar även bullret från den djupa morrande H röret producerar till en högre, mjukare ljud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95233.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.