Hur kan jag göra min 1983 Datsun 280zx snabbare?

1983 280ZX var en utveckling av den ursprungliga Z-bil. Genom 1983, hade den raka-6 motor driver denna japanska sportbil vuxit till 2,8 liter. Men medan motorn kan ha blivit större och mer kraftfull, hade resten av bilen också blivit större, liksom tyngre, dulling dess prestanda. Det finns några olika sätt att öka prestandan på en 280ZX, inklusive uppgraderingar till motorn, fjädring och bromsar. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Electronic Specialty fordonsindustrin verktyg
Visa fler instruktioner
1

installera ett system prestanda avgassystem. I lager form är 280ZX avgassystem mindre än optimal och begränsar effektivt flöde av avgaser. Installera en större diameter avgaser gör det möjligt för motorn att andas mer effektivt genom att få förbrukade avgaser ur motorn snabbare. En föreställning avgaserna kommer att innehålla en prestation ljuddämparen också.
2

Byt avgasgrenröret med runda huvuden. Samlingsröret på motorn är bultad till huvudet och levererar avgaser från motorn till avgassystemet. Rörformiga headers flyta bättre än samlingsrören stock gjutna tack vare den större, mjukare slang de är gjorda av.
3

Turbokompressor motorn. En turbo är installerad på avgassidan av motorn och tvingar ytterligare luft genom motorn, gör det möjligt att göra mer ström. Detta är en vanlig metod för ägare som söker betydande hästkrafter ökar från deras Z-bilar. En turbo konvertering bör installeras av en professionell butik bekant med denna typ av arbete för bästa resultat. Uppgradera suspensionen
4

. En snabbare 280ZX är inte en som är helt enkelt snabbare i en rak linje, men en som är snabbare i andra områden, till exempel kurvtagning och inbromsning. Sänkningsfjädrar kommer att minska mängden av krängning vid kurvtagning samt lägre tyngdpunkten. Styvare prestanda chocker kommer också att minska krängning vid förstyvning av fjädring. Installera större bommar diameter vingla kommer också dramatiskt förbättra en 280XZ hantering och att det känns betydligt mer flexibel.
5

Byt bromsarna. Den 280ZX är ganska lite tyngre än de ursprungliga 240Z och förmåner från installationen av större bromsar. En vanlig uppgradering innebär att man använder större bromsok och rotorer från senare 300ZX modeller. Installera en uppsättning dynor broms med större bromsar och dina 280ZX kommer att stanna mycket snabbare.
6

Ljusare det. Eliminera vikt är en annan vanlig väg att göra en bil som 280ZX snabbare. Ta bort de ursprungliga platserna och installera lättare, ett stycke skålade säten. Du kan också ta bort den ursprungliga mattor och ljuddämpning. Om du vill behålla en viss lyx, installera ett tunt skikt av mattor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95833.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.